Flere nyfødte betyder, at Hadsten får helt ny pavillon

Ny pavillon i Hadsten får plads til 12 vuggestuebørn og 20 børnehavebørn

Artiklens øverste billede
Den ældre pavillon ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj bliver fjernet og erstattet med en ny.

daginstitutioner Det kan være svært at spå om fremtiden, og i 2019 blev der født 29 flere børn end forventet i Hadsten-området, som har brug for en plads i vuggestue og senere børnehave.

Det ekstra behov for pasning er midlertidigt løst ved merindskrivning i vuggestuerne og dagplejen og ved at henvise til vuggestuer i Hadbjerg og Selling samt ved omlægning af 20 børnehavepladser til 15 vuggestuepladser i Børnehuset Vesterskovvej.

På længere sigt var det oprindeligt planen at renovere og omdanne pavillonen ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj til en midlertidig vuggestue med 24 pladser, men det har vist sig at blive meget dyrt, fordi den ikke lever op til brandsikkerhedsreglerne.

Køber ny pavillon

Forvaltningen i Favrskov Kommune har derfor anbefalet at erstatte den gamle pavillon med en nyindkøbt pavillon. En ny pavillon koster 4,5 millioner kroner, og den holder i mange år og kan flyttes til andre steder, hvor der måtte opstå behov for ekstra pladser. Alternativet var at leje en pavillon i fem år til en pris af 3,1 millioner kroner, og politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har fulgt anbefalingen om at købe fremfor at leje.

Favrskov Kommune har i dag andre pavillon-løsninger til daginstitutioner, blandt andet Lærkereden i Lading, og forældrene til børnene i den nye pavillon ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj skal ikke være bekymrede for kvaliteten af deres børns kommende daginstitution, siger Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

"Det er mere retfærdigt at kalde det modulbyggeri fremfor pavillonløsning, og det har en rigtig fin kvalitet i dag og fungerer prima."

Påbud fra Arbejdstilsynet

Udvalgsformanden er derimod knap så positiv i forhold til, at det i første omgang blev vedtaget at renovere den eksisterende pavillon, som er blevet brugt af kommunens integrationsafdeling.

"Det burde ikke komme som en overraskelse, at den gamle pavillon ikke kan bruges til børnepasning, for den havde allerede fået påbud fra Arbejdstilsynet om at være uegnet, så jeg rakte hånden op, da der blev blev foreslået børnepasning, men jeg fik at vide, der er forskel på, hvad den skulle bruges til. Nu har man så her meget, meget sent i forløbet fundet ud af, den ikke kan bruges til daginstitution, og man burde nok have gjort sig lidt mere umage med at undersøge, om den levede op til kravene om daginstitution," siger Anders G. Christensen.

Bygge og rive ned igen

Udvalgsformanden er heller ikke imponeret over, at forvaltningen har ramt 29 børn 'forkert' i sin prognose af børnefødsler i 2019:

"Vi har en vis erfaring med ikke at være ret gode til at ramme rigtigt i kommunen. I en periode byggede vi børnehaver til den store guldmedalje, og siden har man måttet reducere kapaciteten og ligefrem revet nogle børnehaver ned. Nu er vi presset igen og skal bygge, og det er ikke rentabelt at etablere for derefter at afhænde og bygge nyt igen. Det undrer mig som politiker, at man ikke kan ramme børnetallet lidt mere præcist."

Den nye pavillon ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten forventes at kunne være klar i efteråret, og den skal efter planen rumme 12 vuggestuebørn og 20 børnehavebørn, således at omlægningen af de 20 børnehavepladser til 15 vuggestuepladser i Børnehuset Vesterskovvej gøres permanent.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.