Etagebyggeri med 75 lejligheder i Hinnerup rykker tættere på

Stort alment boligbyggeri på trapperne

Artiklens øverste billede
Etagebyggeri i Hinnerup med 75 almene boliger i området mellem Ådalsvej, Fredensgade og Østergade.

boligbyggeri En hel karré bliver snart omdannet til lejligheder langs Ådalsvej, Fredensgade og Østergade i hjertet af Hinnerup.

Projektet har været i høring og blev godkendt af byrådet i slutningen af 2020, og Favrskov Kommune har nu opkøbt alle seks ejendomme i karréen og forventer i løbet af et par måneder at være klar med en nærmere tidsplan for nedrivning af de eksisterende boliger i området og opførelsen af det nye byggeri.

Indtil for nylig var det planen, at etageboligprojektet i Hinnerup skulle opføres i to etaper, men det er gået hurtigere end forventet at overtage hele arealet, og derfor arbejdes der nu på at lave projektet i én etape.

"Ved at udføre hele projektet i én etape kan der spares udgifter i anlægsfasen. Det betyder, at det almene boligselskab, der skal opføre det nye byggeri, kan højne kvaliteten af det færdige byggeri. Det er vi i byrådet glade for, da vi vægter kvaliteten højt, når der opføres nye boligbyggerier i vores midtbyer," fortæller Erling Kvist Andersen (A), formand for Planudvalget i Favrskov Kommune, i en pressemeddelelse.

Ved at bygge det hele på én gang vil byggeriet desuden samlet set gå hurtigere og dermed i kortere tid forstyrre omgivelserne.

75 lejligheder

Det nye byggeri varierer fra to til fem etager i højden og kommer til at rumme cirka 75 almene lejligheder i forskellige størrelser. Byggeriet bliver opført af det almene boligselskab Al2bolig, der i forvejen har afdelingerne Fuglebakken og Lilleåbakken i Hinnerup samt flere afdelinger i Hammel.

Kommunen oplyser, at det kommende almene etagebyggeri i Hinnerup er et godt eksempel på byrådets ønske om at skabe et varieret boligudbud, der tilgodeser forskellige familieformer, aldre og økonomiske forhold. Der er stor efterspørgsel på mindre og bynære boliger blandt både yngre enlige og familier samt den lidt ældre generation, der ikke længere har behov for eksempelvis en stor have og mange kvadratmeter i deres parcelhus.

Etagebyggeriet er også et udtryk for byrådets fokus på at fortætte de større byer i kommunen, så der kommer mere liv på gaden til gavn for blandt andet det lokale handelsliv, og Favrskov Kommune i gang med at planlægge centralt beliggende etagebyggerier i flere af kommunens større byer.

Læs også

Del artiklen