Rosborg Møbler sælger designmøbler som aldrig før

Det går stærkt i den hæderkronede møbelbutik Rosborg Møbler, der på få år har mangedoblet omsætningen og personalet

Artiklens øverste billede
Indehaverne Niels Hultmann (til venstre) og Rasmus Ernstorn har indlemmet Sussie Holm-Hansen i den daglige ledelse af Rosborg Møbler.

designmøbler En kæk bemærkning til en julefrokost i 2004 endte med, at Niels Hultmann året efter købte Rosborg Møbler af sine svigerforældre, der havde haft møbelbutikken ved Hadbjerg i en årrække. Svigerforældrene havde overtaget butikken af stifteren Akton Rosborg, der var på god fod med møbelarkitekter som Børge Mogensen og Hans J. Wegner, der begge har haft store udstillinger af deres møbler i Rosborg Møbler.

Niels Hultmann havde imidlertid travlt med en anden virksomhed, så to år senere solgte han møbelbutikken videre.

I 2014 greb han muligheden for at købe butikken tilbage under betingelse af, at butikschef Rasmus Ernstorn ville følge med og være medindehaver. Rasmus har været ansat i Rosborg Møbler i 20 år og var således også ansat under Niels Hultmanns første periode som ejer. Rasmus begyndte som chauffør, inden han kom ind i butikken og senere avancerede til butikschef, før han i 2014 fik tilbuddet om at blive medindehaver og sagde ja tak.

Året efter slog Niels og Rasmus sig sammen med Alec True Enevoldsen og åbnede en webshop med Alec som primus motor, der satte gang i en stor vækst.

Alec blev sidste år nødt til at trække sig på grund af sygdom, så Niels og Rasmus har skullet løbe ekstra stærkt i en tid, hvor danskerne på grund af corona har haft fokus på hjemmet og købt møbler som aldrig før.

"Når 2021 er omme, har vi femdoblet omsætningen fra overtagelsen i 2014, hvor vi var fire ansatte. I dag er vi 15, og det stopper nok ikke her," fortæller Niels Hultmann.

Ny erfaren medarbejder

Senest har Rosborg Møbler forstærket sig med Sussie Holm-Hansen, der som stifter og tidligere medindehaver af Casanova Møbler har erfaring med en møbelvirksomhed i stor vækst.

Sussie Holm-Hansen er kommet med i den daglige ledelse sammen med Niels og Rasmus, hvor hun hjælper med at optimere driften og har fået personaleansvaret.

"Det er en kæmpe lettelse for os, at Sussie er kommet med. Hun er sprængfyldt med energi," fortæller Niels Hultmann med et glimt i øjet og blik på Sussie Holm-Hansen:

"Jeg ved, hvor meget det fylder at have sin egen butik, og det er dejligt at have to chefer, der er åbne og imødekommende overfor nye idéer," svarer Sussie Holm-Hansen og nævner nogle af de områder, Rosborg Møbler fortsat kan udvikle sig på:

"Vi har stadigvæk et stort onlinepotentiale og vil gerne være mere opsøgende overfor erhvervskunder, samtidig med at vi bevarer den gode kvalitet og service i butikken."

Butik i Aarhus

I 2018 blev Rosborg Møbler kåret som gazellevirksomhed, og det er især i de seneste tre år, at møbelbutikken har haft stor vækst, hvilket var baggrunden for, at man byggede nyt lager for to år siden. Kort forinden havde man åbnet en butik på Åboulevarden i Aarhus.

"De fleste har set vores butik her, hvor man kører lige forbi på motorvejen, men kendskabsgraden har været en udfordring, og der har butikken i Aarhus hjulpet os meget," siger Niels Hultmann.

Rosborg Møbler har i dag også mange kunder på Sjælland, som bestiller på webshoppen, således at man hver anden uge selv kører over broen og leverer møblerne til døren til de sjællandske kunder.

"I dag er det er jo nærmest hver tredje, man får i røret, som er fra Sjælland," fortæller salgskonsulent Kamilla Brøgger, der som 19-årig blev ansat som elev lige efter, Niels og Rasmus overtog butikken.

Salgskonsulent Kamilla Brøgger begyndte som elev hos Rosborg Møbler og har været til møbelbutikkens væksteventyr i de senere år.

Kamilla har dermed har været med i hele vækstperioden, hvor mange ting er forandret.

"Dengang var butikken meget klassisk og lidt gammeldags. Vi har fået en masse nye mærker, der også rækker ud til de yngre, og det er fedt for mig som ung at stå og sælge møbler, jeg selv synes er attraktive," siger Kamilla.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.