"Det er en uhensigtsmæssig placering"

Opholdsstedet Kanonen fik afslag på at rykke ind midt i Voldum. Årsagen ligger i placeringen tæt ved kirken, samt at der allerede er to botilbud i byen

I forrige uge kunne Lokalavisen Favrskov breake, at kommunen har sagt nej til at lade det socialpædagogiske opholdssted Kanonen rykke ind midt i Voldum. Det var til stor glæde for de lokale borgere, som virkelig har kæmpet i mod dette.

Årsagen til, at kommunen har afvist at ændre landzonetilladelsen for det gamle lægehus på Voldum-Rud Vej 1A fra at være blandet bolig/erhverv til at blive til værested/botilbud for unge, skyldes:

”Placeringen lige midt i byen ved siden af kirken, som vi ikke mener er hensigtsmæssig. Her er en forventning om mere ro end så mange andre steder. Desuden har vi set på, at der i lokalområdet er to institutioner i forvejen,” siger Hans Minor Vedel, direktør for Teknik og Miljø - han tilføjer:

”Vi skal som udgangspunkt virke positivt for, at noget som det her kan lade sig gøre. Og det gør vi også generelt. Men der er undtagelsesmuligheder i loven, sådan at hvis det er en uhensigtsmæssig placering, så kan vi med loven i hånden sige nej.”

Kommunen siger nej til Kanonen

Kan påvirke byens udvikling

I afslaget skriver kommunen følgende:

”Med to eksisterende socialpædagogiske væresteder/botilbud med plads til i alt 17 unge i oplandet til Voldum, er det kommunens vurdering, at Voldum som bysamfund ikke vil kunne rumme endnu et værested/botilbud, hvor der vil være plads til yderligere syv unge i alderen 12-25 år. Kommunen vurderer derfor, at der er risiko for, at Voldums vækst og udvikling vil påvirkes negativt,” og videre står der:

”Den konkrete beliggenhed som nabo til byens kirke er uhensigtsmæssig. Kommunen vurderer, at en koncentration af op til syv unge og derudover ansatte så tæt på kirken og kirkegården vil forstyrre anvendelsen af kirken og kirkegården, herunder særligt i forbindelse med kirkelige handlinger/begravelser.”

”Vores lille landsby kan ikke klare flere belastede unge”

402 kvm med plads til syv

Kanonen ville i vest-fløjen indrette fem værelser til beboelse samt et vagtværelse for personale og i øst-fløjen skulle indrettes mindre lejligheder til beboelse samt et kontor og et vagtværelse til personale. I midten var planen, at der skulle være opholdsstue, spisestue og spisekøkken samt et kontor til personalet. I alt 402 kvadratmeter. Der skulle være syv faste beboere på adressen med en gennemsnitlig bemanding på tre ansatte, herunder et natbemanding på to personer.

Kanonens ansøgning blev sendt til naboorientering hos de umiddelbart tilgrænsende naboer, og i den forbindelse modtog Favrskov Kommune 18 indsigelser, hvoraf 14 er underskrevet af over 400 personer, mens fire er indsendt fra ’Voldum og Omegns seniorer’, ’Voldum-Rud Sognes Menighedsråd’, ’Voldum lokalråd’ samt Voldum Hallen.

”Samlet set er borgerne utrygge med udsigten til endnu et værested/botilbud, da de oplever, at de unge fra de to eksisterende væresteder er med til at skabe et uroligt- og utrygt miljø for byens især unge- og ældre borgere,” står der i afslaget.

”Vi inviterer til borgermøde”

16-årig fik pludelig lyst til at stjæle en bil: Det gik ud over 73-årig, som blev stukket med kniv i armen

Holder af traditionerne men tør tænke nyt

FAKTA

Klagefrist

I følge Planlovens paragraf 58 kan der i fire uger klages over en afgørelse efter planloven. Klager over afgørelser behandles af Planklagenævnet.

Der kan kun klages over retslige forhold i kommunens afgørelser efter planloven eller regler, der er fastsat med hjemmel i loven. Det vil sige, at der ikke kan klages over de skøn og vurderinger, kommunen har lagt til grund for afgørelsen.

Kanonen selv kan klage, ligesom ejeren af ejendommen kan og offentlige myndigheder, enhver med retlig interesse i afgørelsen samt lokale eller landsdækkende foreninger og organisationer.

Lokalavisen ville gerne have spurgt Kanonens leder, Trine Hounsgaard Pfeiffer, om Kanonen har tænkt sig at klage over afgørelsen, men på trods af gentagne henvendelser på telefon, mail og SMS, er hun ikke vendt tilbage til os.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.