"Vores lille landsby kan ikke klare flere belastede unge"

En institution for belastede unge vil flytte ind i centrum af Voldum. Byens borgere siger klart: "Nej tak!"

Det socialpædagogiske opholdssted Kanonen vil flytte ind i det gamle lægehus på Voldum-Rud Vej 1 i Voldum.

Det har i den grad fået byens borgere på barrikaderne. De ønsker ikke, at der skal placeres en institution for udsatte unge lige midt i byen.

”Det er lige direkte i centrum. Det er en skolevej, det ligger klos op ad kirken og op ad 20 plejeboliger. Det er simpelthen bare ikke hensigtsmæssigt. Vi synes ærlig talt, at byen HAR taget nok ansvar. I forvejen har vi jo to institutioner for belastede unge ganske tæt på - dels i Rud, dels på Baskærvej - og det kaperer vi da, selvom der af og til er episoder med de unge derfra. Men der er trods alt et par kilometer fra institutionerne og ind til byen, så mange når nok at få raset af og tænkt sig om, inden de når frem,” siger Holger Bjerregaard, som er formand for Voldum Lokalråd - han fortsætter:

”Jeg ved også, at mange af vores ældre borgere er utrygge. Det er jo ikke så længe siden, at der var en sag med en ældre mand, som blev stukket med kniv af en af de unge fra Kanonens afdeling i Vissing.”

16-årig fik pludelig lyst til at stjæle en bil: Det gik ud over 73-årig, som blev stukket med kniv i armen

Masser af spørgsmål

Lokalrådet har ligesom mange andre borgere og grupper sendt høringssvar for at forhindre, at Kanonen rykker ind.

En af de borgere, som er særdeles bekymret over situationen, er Claus Hansen, der bor på Voldum-Rud Vej 51.

”Det her giver en hvis form for bekymring og utryghed. Jeg ved godt, at de også skal have lov at være her - men lige midt i byen? Vil der komme øget hærværk og tyveri? Går de mon på kirkegården og ryger tobak og smider skodder,” spørger han.

Institution og lokale vil involvere sig mere i hinanden

Kæmpe ændring for landsby

Både lokalrådet og mange borgere, såsom Claus Hansen, er desuden virkelig utilfredse over den måde, som processen har været.

Der er nemlig kun sendt høringsmateriale ud til de allernærmeste naboer - de lokale har kun fundet frem til fem husstand, som har modtaget materialet.

”Det bekymrer mig da, at jeg skal høre sådan noget på vandrørene. Det er da ikke fair!? Hvorfor er der ikke meldt klart ud til hele byen? Jeg føler lidt, at man forsøger at lempe det ind ad bagdøren. Lad os nu få en dialog i gang,” siger Claus Hansen.

Det er Holger Bjerregaard helt enig i:

”Når det er så stor en ændring, som man laver lige i centrum af en landsby, så påvirker det jo ikke kun dem, som bor tættest på. Det er da noget, som der skal tages en dialog om med hele byen. Jeg forventer, at vores mange høringssvar tages til efterretning. Ellers må politikerne vågne op - for det kan ikke passe, at det her kun skal være administrativt arbejde,” siger lokalrådsformanden.

Plejehjem fordobler plejeboliger

”Udsæt hørings-proces”

Byrådspolitikerne har netop ikke været inde over sagen, forklarer Grethe Villadsen (S), som selv bor i Voldum.

”Jeg fik det først at vide (forrige) lørdag helt tilfældigt. Jeg blev da noget overrasket, for jeg vidste intet om det,” siger hun og tilslutter sig så i øvrigt byens øvrige borgeres bekymring og forundring:

”Vi har brug for at blive orienteret gennem et offentligt møde og få udsat hørings-processen. Vi skal vide, hvad det her handler om,” siger byrådsmedlemmet.

Fra Erling Kvist Andersen (S), der er formand for planudvalget, bliver opfordringen om et møde skudt videre til Kanonen:

”Jeg synes da uden tvivl, at det ville give rigtig god mening, at Kanonen selv afholdt et møde. Det er kun klogt at involvere borgerne.”

Træerne ved Clausholm Slot

En underfundig landmand er fyldt 60 år

Brand i kæmpe svinefarm med over 10.000 grise


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.