»Jeg skulle være et skarn, hvis ikke jeg var stolt«

Listen over Lars Olsens frivillige bedrifter er alenlang. Hans frivillige arbejde har netop sikret ham titlen som Årets Ildsjæl 2022.

Artiklens øverste billede
Lars Olsen har været primus motor i styregruppen for Høst Hallen, der blev indviet i 2010, og sidenhen udvidelsen af Høst Hallen i 2014. Desuden er han en stor del af styregruppen bag Høst Huset, der står klar til september i år. Foto: CSJ

Vi kan lige så godt sige det med det samme: I denne artikel når vi ikke omkring alt, hvad Lars Olsen fra Høst IF har haft fingrene i som frivillig gennem årene. Så lang er listen nemlig.

Netop den lange liste af ting, som Lars er involveret i, er årsagen til, at han netop er blevet kåret som Årets Ildsjæl af Favrskov Idrætssamvirke.

»Jeg skulle være et skarn, hvis ikke jeg var stolt,« siger Lars Olsen fra cafeteriet i hans andet hjem, Høst Hallen.

»Der er strømmet så mange pæne kommentarer ind, og det er klart, at det bliver man da stolt af,« fortsætter Lars Olsen, som har den uofficielle titel af halinspektør – han skynder sig at tilføje:

»Men jeg gør jo ikke noget, for at få et klap på skulderen. Jeg gør det, fordi jeg kan lide det, og fordi jeg gerne vil skabe de bedste rammer for de personer, som vil dyrke noget. Jeg er glad for at kunne gøre en forskel.«

En lang liste

Vejen ind i det frivillige arbejde begyndte allerede som 14-årig for Lars Olsen. Her blev han træner for nogle 6-årige drenge i HOG. Dem trænede han, frem til de blev 18 år. Da han flyttede fra Hinnerup til Hadbjerg, tog kan sit frivillige virke med sig til ØHG, som senere blev til Høst IF.

Hvis vi alligevel skal forsøge at nævne bare lidt af det, som Lars Olsen har stået bag i Hadbjerg i årenes løb, så kommer der nogle nedslag i kort form her:

Han har været i styregruppen bag den populære Sportsuge. Han har været fodboldtræner for alverdens årgange. Startede Fodboldskolen op og har været leder derfor i omkring 30 år. Har været formand for ØHG. Er stadig formand for fodboldafdelingen. Står ofte og sælger OK Benzinkort til fordel for klubben.

Har været foregangsmand i fodboldklubbernes kamp for bedre baneforhold i hele kommunen – et ønske kommunen rettede ind efter.

Har været primus motor i styregruppen for Høst Hallen, der blev indviet i 2010, og sidenhen udvidelsen af Høst Hallen i 2014. Desuden en stor del i styregruppen bag Høst Huset, der står klar til september i år.

Var formand for Idrætssamvirket i Favrskov, som han var med til at starte.

Og endelig leverer han materiale for alle Høst IF’s afdelinger til redaktionen på Høst Bladet.

Lars Olsen kalder selv Høst Hallen for sit andet hjem. Men hvad siger hans kone egentlig til al den tid, han bruger i hallen? »Jamen hun vidste jo, hvad hun gik ind til - og vi har da været gift i 40 år lige om lidt,« siger han med et smil. Foto: CSJ

Det driver værket

Pyye ha, man bliver næsten helt forpustet.

Men det gør Lars Olsen ikke. Han hygger sig med sit frivillige arbejde. Der går ikke en dag, uden han på en eller anden vis er i gang.

Før Lokalavisen Favrskov kunne sætte ham stævne i Høst Hallen, skulle han da også lige have overstået arbejdet med ’pensionistgruppen’, som også er hans værk. Her samles fem-seks pensionister og reparerer ting og sager, pumper bolde og så videre.

»Det hedder vel, at vi går til hånde,« siger han med et smil.

»Man kan ikke bare sidde på sin bagdel og regne med at tingene sker. Man er nødt til selv at gøre noget,« fortsætter han.

Sådan har han altid tænkt. Også i sine år som formand for Høst IF. Her var et af hans mottoer: »Hvis ikke vi udvikler foreningen, så dør den.«

Derfor opstod et andet motto: »Hvert år skal vi have en ny aktivitet i foreningen.« Og sådan blev paletten af sportsgrene stille og roligt udvidet.

Undervejs i interviewet går en gymnastiktime i gang i hallen ved siden af. En ganske lille purk råber:

»Hej Lars!«

Lars hæver hånden og hilser.

»Det er jo de dér, der driver værket,« siger han med et nik og et smil:

»De glade unger.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.