»Man må tage chancer i livet og lære af det«
Knap et halvt år levede Café Måms. 1. december drejes nøglen til 18-årige Tareq Salim El-Daoubs drøm.
Heller ikke anden gang skulle det lykkes at holde liv i caféen i Østergade 37 i Hammel. Med navnet Café Måms åbnede 18-årige Tareq Salim El-Daoub stedet i juni, men her knap seks måneder senere er det slut. Prisstigninger og manglende opbakning er blandt årsagerne til lukningen.
Dermed er det anden gang i år at caféen på hjørnet lukker. I juli 2021 åbnede Line Schaloske nemlig under navnet Måms. Hun måtte kaste håndklædet i ringen efter 10 måneder.
Hvorvidt der bliver et tredje forsøg på café på lokationen, vil tiden vise. Lejemål og konceptet må i hvert fald hjertens gerne overtages, lyder det fra nuværende ejer.
Uheldig periode at starte
Det er Tareq Salim El-Daoubs far, Salim El-Daoub, som forklarer Lokalavisen Favrskov, hvorfor Café Måms drejer nøglen 1. december.
»Det er der flere grunde til. Dels har vi ikke det overskud og den tid til at stå i butikken, som det kræver, for at den kan køre,« siger han og fortsætter:
»Dels kan vi mærke prisstigningerne og endelig har der ikke været den støtte i lokalområdet, som vi havde håbet på, og det er jo altafgørende. De kunder vi har, får vi positiv respons fra, så vi ved ikke, hvad der gør, at der ikke kommer så mange – vi synes jo, at vi har prøvet lidt forskelligt for at trække folk til. Vi vælger at tro på, at det bare er en svær og uheldig periode at starte noget som helst op. Alle er jo meget opmærksomme på deres økonomi lige nu.«
Spring ud i det
Da Lokalavisen Favrskov i sin tid breakede nyheden om Café Måms genopståen med Tareq ved roret, fortalte den unge ejer, at han var klar på det knaldhårde arbejde, som det er at være selvstændig.
Men har det alligevel overrasket, hvor hårdt det faktisk er?
»Ikke som sådan. Tareq har været forberedt. Men planen var jo, at vi skulle ansætte en til at stå lidt i caféen, så Tareq også kunne have lidt fri, men det har der ikke været råd til. Og som 18-årig at stå fra klokke 10-19 hver dag uden at kunne se nogen økonomisk gevinst overhovedt, det går ikke,« siger Salim El-Daoub.
Nu skal Tareq ud at finde et ”almindeligt” arbejde.
»Og så må vi sammen se, hvordan vi får dækket det økonomiske tab. Tareq er selvfølgelig ked af det. Det har jo været en drøm for ham, og selvfølgelig føler han et ansvar for, at vi har smidt penge i det,« siger Salim El-Daoub.
I foråret fortalte Tareq, at det altid har været hans drøm at være selvstændig. Er det stadig drømmen?
»Ikke på samme vis som det før har været. Det skal vi være ærlige at sige. Han ved ikke, om han har lyst til at prøve kræfter med det selvstændige liv igen. Det er selvfølgelig ærgerligt, men nu har han prøvet det, og hvis drømmen genoplives en gang, så ved han, hvad der kræves,« siger Salim El-Daoub, som tilføjer:
»Vi har opdraget ham til at hoppe ud i tingene og se, om det dur eller ej. Man må tage chancer i livet og lære af det. Hellere fortryde noget, man har gjort, end fortryde, at man ikke gjorde det.«