2,5 millioner kroner til at udvikle visitationen i Favrskov

Ældre borgere, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem, er målgruppen i projektet ’Fremtidens visitation – tæt på borgeren’.

Artiklens øverste billede
Favrskov Kommune er en af de syv kommuner, der har fået midler fra Socialstyrelsen til at udvikle visitationen af ældre borgere i de kommende år. Pressefoto

Favrskov Kommune er en af de syv kommuner, der har fået midler fra Socialstyrelsen til at udvikle visitationen af ældre borgere i de kommende år.

I alt er der delt 13,9 millioner kroner ud til de syv kommuner, og Favrskov Kommune har fået 2,5 millioner kroner til projektet ’Fremtidens visitation – tæt på borgeren’. Projektperioden er fra nu og frem til udgangen af 2025.

Målgruppen for projektet er ældre borgere, der er visiteret til praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem. I Favrskov Kommune drejer det sig om cirka 850 borgere årligt.

Mere fleksibel

Ønsket er, at medarbejderne i Visitationen fremadrettet i højere grad arbejder som borgerrådgivere og i mindre grad som behandlere af ansøgninger. I dialog med borgeren, pårørende og andre involverede skal de afdække borgerens behov og tilrettelægge hjælpen, så den er mere fleksibel og i tråd med borgerens ønsker og behov. Den skal selvfølgelig fortsat være inden for lovens rammer og til de afsatte økonomiske ressourcer.

Det betyder, at roller, strukturer og arbejdsvaner skal ændres i Visitationen. Den transformation kommer blandt andet til at finde sted i forbindelse med en ledelsesworkshop, medarbejderworkshop og en workshop med borgerpanel og frivillige inddraget.

Det arbejde er med til at sætte retningen, og så følger nogle kompetenceudviklingsdage for medarbejderne i Visitationen og de rehabiliterende terapeuter. Efterfølgende bliver det rullet ud i organisationen og løbende evalueret frem mod projektets afslutning.

Med de 2,5 millioner kroner får vi nu mulighed for at sætte gang i det arbejde, og jeg er sikker på, at det bliver til gavn for både borgere og medarbejdere.

Rikke Randrup Skåning, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune

Rikke Randrup Skåning, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over midlerne fra Socialstyrelsen.

Rikke Randrup Skåning, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune. Pressefoto

»Tilbage i juli i år overgik vores hjemmepleje til en team-struktur, der skal sikre mere kontinuitet, stabilitet og sammenhæng i plejen omkring den enkelte borger. Men for at det for alvor skal lykkes, så er der også brug for en indsats i forhold til vores visitationsarbejde. Med de 2,5 millioner kroner får vi nu mulighed for at sætte gang i det arbejde, og jeg er sikker på, at det bliver til gavn for både borgere og medarbejdere,« siger Rikke Randrup Skåning.

Nye veje og løsninger

Social- og Sundhedsudvalget vil følge projektet tæt, og det samme vil Jeanette Rokbøl, der er ældrechef i Favrskov Kommune. Hun har sammensat en tværgående arbejdsgruppe, der sikrer bred involvering og høj faglighed:

»Projektet giver os en mulighed for at arbejde med visitation på nye måder og ikke mindst i et tæt samarbejde med hjemmeplejen. Det ser jeg som en fantastisk mulighed for at finde nye veje og løsninger, der gør vores visitationsarbejde endnu bedre og endnu mere tilpasset den enkelte borger. Vi har brug for en mere fleksibel hjemmepleje, hvor nogle ydelser kan byttes ud med noget andet, så det passer til borgerens helt aktuelle behov. Vi ønsker et ældreområde, som ’sammen med’ borgeren lægger vægt på et sundt og værdigt liv. Det er også fint i tråd med frisættelsesinitiativerne fra Christiansborg.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.