Nu er vejen banet for 18-huller discgolf-bane i Hammel

Det ser ud til, at der inden udgangen af 2023 er skudt en ny, stor discgolfbane op i Mølleskoven i Hammel.

Artiklens øverste billede
Bjørn Helbo, formand for foreningen Hammel GF Discgolf. Arkivfoto: CSJ

Om 10-12 måneder går arbejdet med at etablere en 18-hullers discgolf-bane i Mølleskoven i Hammel forhåbentlig i gang.

Kultur- og Fritidsudvalget har godkendt projektet og sender 200.000 kroner fra Fritidspuljen i banens retning.

Den eneste forhindring, som nu står i vejen for realisering, er en dispensation fra Miljøstyrelsen. Mølleskoven er nemlig fredskovsareal, og etablering af en discgolf-bane vil formentlig kræve en dispensation for skovlovens § 11, som omhandler, at der i fredskov ikke må opføres bygninger eller etableres anlæg.

»Det ville dog overraske mig helt vildt, hvis Miljøstyrelsen siger nej. De folk, som har designet vores bane, har andre steder i landet kun oplevet, at ansøgningen er gået igennem,« siger Bjørn Helbo, formand for foreningen Hammel GF Discgolf.

Miljøstyrelsens sagsbehandlingstid er på cirka 10-12 måneder. Derfor kan etablering af banen formentlig tidligst begynde i efteråret 2023, men lige så snart, der forhåbentlig er givet en opadvendt tommelfinger, går Hammel GF Discgolf i gang med anlæggelsen, som ikke tager ret lang tid.

»Vi vil være klar til at gå i gang i weekenden, hvis det skulle være. Vi brænder bare for at komme ud at prøve banen af. Faktisk har vi haft en mobil kurv med derud og har prøvet at kaste hullerne. Vi kunne spille 11-12 af de 18 huller, så det er ikke fordi, at der skal laves helt vildt meget arbejde, før kurvene kan komme i jorden. Der skal ikke fældes nogen træer, men kun ryddes lidt skovbund,« fortæller discgolf-formanden.

Mølleskoven er der i forvejen etableret et MTB-spor, og Bjørn Helbo forklarer, at man ved udformningen af discgolf-banen vil tage alle de forbehold, man overhovedet kan, så ingen risikerer at få en disc i hovedet. Foto: CSJ

En flok venners idé

Det glæder Bjørn Helbo, at kommunen nu har nikket ja til banen og skyder 200.000 kroner i projektet.

»Det er mega rart, at der nu er afklaring, og vi er enormt glade og taknemmelige for, at vi har fået pengene,« siger han.

Idéen til en discgolf-bane opstod hos en håndfuld gamle kammerater fra Hammel. Da de flyttede til Aarhus, holdt de kontakten ved lige og fortsatte med at spille fodbold i hjembyen.

Vennegruppen begyndte sidenhen også at spille discgolf sammen, og så opstod snakken om at lave en bane i Hammel. Det forblev dog ved snakken, lige indtil de opdagede Fritidspuljen og så, at man i Hadsten havde modtaget 120.000 kroner netop til en discgolf-bane.

Sjovt for alle

Undervejs i arbejdet med at realisere projektet har Hammel GF Discgolf holdt informations- og dialogmøder med repræsentanter fra de interessentgrupper, der primært benytter Mølleskoven, heriblandt Hammel Cykle Klub, som bruger mountainbikesporene i området. Gennem dialog er discgolf-banen blevet placeret mest hensigtsmæssigt i forhold til færdslen på MTB-spor og andre stier.

Discgolf-banen udgøres af 18 stålkurve, som isættes med jordskruer. Det kræver altså ikke ret meget at sætte en kurv op – eller at fjerne den igen for den sags skyld.

Det bliver Favrskov Kommune, som ejer materialerne, men Hammel GF Discgolf, som står for banens løbende vedligehold.

Det kræver ikke medlemskab af Hammel GF Discgolf at spille på banen, som bliver gratis at benytte. Man vil kunne forvente en bane, som er sjov og udfordrende for alle at spille på.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.