Her bliver givet flest p-afgifter i Favrskov

i 2022 fik 64 borgere en "hilsen" fra parkeringsvagten i Favrskov. Her kan du se, hvilken gade og by flest får p-afgifter i.

Artiklens øverste billede
Hvor Nørregade drejer og bliver til Østergade i Hadsten er 14 p-afgifter blevet uddelt i 2022. Det er det sted med næstflest p-afgifter i Favrskov Kommune. Foto: CSJ

Der blev uddelt 64 parkeringsafgifter i hele Favrskov Kommune i 2022. Det er altså i gennemsnit lidt mere end én om ugen. I realiteten er det dog langt fra hver uge, parkeringsvagterne har sat sedler i forruderne. Alle p-afgifter er nemlig uddelt på 13 dage henover året.

Faktisk er 34, altså mere end halvdelen af alle p-afgifterne, uddelt på tre dage i marts. Alene 1. marts står for 17 af p-afgifterne.

Flest p-afgifter er givet i Østergade i Hammel – 20 styk – men opdeler man på byer, er det Hadsten, hvor flest har modtaget en ”hilsen” fra parkeringsvagten, i alt 29 styk. 

I Favrskov findes ingen betalingsparkering, men kun tidsbegrænset parkering på to timer. Det gælder områder i Hadsten, Hammel, Hinnerup og Søften og tidligere også Ulstrup, men byrådet har netop besluttet at droppe tidsbegrænset parkering og kontrol i sidstnævnte.

Nederst i denne artikel kan du se kort over, hvor der er tidsbegrænset parkering og kontrol her i kommunen.

Det hedder i øvrigt parkeringsafgifter, når det er kommunen, som står bag, mens det hedder parkeringsbøder, når politiet står bag.

Nogle gange om måneden

Favrskov Kommune køber parkeringskontrollen af Randers Kommune. Det er altså parkeringsvagter fra Randers, som sørger for kontrollen i Favrskov.

Magnus Vilstrup Andersen, der er sektionsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune, forklarer, at aftalen indebærer, at parkeringsvagterne kommer forbi »nogle gange om måneden.«

»Men der er ikke et fast system. Det skal ikke være sådan, at folk kan regne ud, hvornår vi kommer. Vi aftaler også med Favrskov Kommune, hvis der er nogle tidspunkter, hvor man oplever et større behov. Når p-vagterne så er afsted, tager de flere byer ad gangen,« siger han.

Sektionslederen forklarer desuden, at parkeringsvagterne som oftest får uddelt afgifter, men »nogle enkelte gange er de afsted uden at uddele noget.« Det er eksempelvis sket i maj, juni og juli, forklarer han og tilføjer:

»Parkeringskontrol er ikke en pengemaskine. Det er en service til borgerne og de erhvervsdrivende for at sikre en omsætning i bilerne på pladserne. Det skal sikre flere kunder i butikkerne. Så der er jo en årsag til, at p-kontrollen er her.«

I 2022 kostede aftalen med Randers Kommune 25.308 kroner. Dermed kan indtægten fra p-afgifterne ikke helt dække udgiften. De 64 p-afgifter fra sidste år indbragte cirka 32.640 kroner, hvoraf cirka halvdelen går til staten. Det efterlader 16.320 kroner til kommunekassen.

Her er der tidsbegrænsning og kontrol i Hammel - de blå markeringer. Foto: Favrskov Kommune
I Hadsten er der store områder med tidsbegrænsning og kontrol - de blå markeringer. Foto: Favrskov Kommune
I Søften er der tidsbegrænsning og kontrol, hvor Omega og Alfa mødes. Foto: Favrskov Kommune
De blå markeringer er der, hvor der er tidsbegrænsning og kontrol i Hinnerup. Foto: Favrskov Kommune

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.