En ny slags slagter er åbnet med alt fra mormor-retter til kaviar
Grundstenen i den nye virksomhed Alt I Kød er produktion til erhverv, men der er også åbent for private i alle hverdage.
Et nyt koncept har set dagens lys på Industrivej 6A i Hammel. Her har virksomheden ’Alt I Kød’ netop slået dørene op til en anderledes form for slagter-butik. Man skal ikke forvente at møde slagterens velkendte disk med et udvalg af kød og pålæg. I stedet bliver man præsenteret for en iPad, hvor man kan vælge, hvad man gerne vil købe.
En medarbejder henter så kødet på lageret og vender tilbage med en færdigpakket pose.
Man kan også bestille hjemmefra via hjemmesiden www.altikod.dk og så blot møde op og afhente sin bestilling – desuden kan man bestille fra hele landet og få det tilsendt.
Grundstenen i virksomheden Alt I Kød er dog produktion til kæder, andre større erhverv og professionelle køkkener.
»Det er en halvstor, moderne slagter og fødevarevirksomhed. En slags hybrid af en almindelig forretning og en produktionsvirksomhed,« fortæller Allan Rasmussen, som er slagter i Alt I Kød.
»Vi har allerede mange aftaler med erhverv. Det er jo også det, som er det bærende i butikken, og derfor vi tør gå i gang med det her,« fortsætter han.
Det er Peter Madsen fra Hammel, som ejer Alt I Kød. Peter og Allan kender hinanden fra tidligere slagter-arbejde.
Lige nu er der fire ansatte i virksomheden, men forventningen er flere.
»Vi regner med, at vi om et par måneder er nogle flere. Vi kommer til at mangle folk, når grillsæsonen for alvor går i gang,« siger ejeren.
Masser af mormor
Hos Alt I Kød er det fulde sortiment oppe at køre om en måneds tid.
»Vi får de vildeste udskæringer. Vi vil helst sælge dansk – og gerne små producenter. Eksempelvis samarbejder vi med en producent, som er i gang med et avlsprogram i forhold til den røde, danske ko, som ellers var tæt på at uddø. Ham skal vi sælge og distribuere for. Vi kan i det hele taget godt lide at samarbejde med dygtige mennesker, som eksempelvis Brian Pedersen fra Pølsemageriet, som laver verdensklasse pølser. Vi elsker sådan nogle produkter, hvor folk virkelig har gjort sig umage, og man kan smage kvaliteten. Udover det danske får vi også spændende oversøes udskæringer,« siger Allan Rasmussen.
Man kan desuden bestille frisk fisk fra Hanstholm til levering dagen efter, og det samme gør sig gældende med ægte kaviar og ægte trøfler.
Indtil det fulde sortiment er på plads, kan man gå på opdagelse i Alt I Køds færdiglavede mormor-retter på frost, som forretningen er helt klar med.
»Vores mormor-retter er ikke ’dagens ret’, for det er ikke meningen, at vi skal være konkurrenter med andre i byen. Det er derimod frosne retter, hvor man lige prikker hul i emballagen og putter i ovnene. Og her skal man altså huske på, at frossen mad kan være fuldt ud lige så godt. Grundessensen i mormor-retterne er, at de er håndlavede, og at der er 100 procent fokus på smag og kvalitet. Det skal være, så man kan servere for gæster, og selv gerne vil lægge navn til,« siger Allan Rasmussen.
Selvom det måske er oplagt at tænke på den ældre generation i forhold til de færdiglavede mormor-retter, så er målet i lige så høj grad at ramme travle familier og unge studerende.
»Vi skal jo alle sammen spise godt. Så konceptet henvender sig til alle,« siger Allan Rasmussen.