Kaldte ‘løver’ for kyllinger: Sådan går det legetøjs-firma i dag
Investor i "Løvens Hule" forsøgte at skyde efterladt kyllingebamse efter seks gange "nej tak."
Nicolai Varney, som for et par år siden flyttede fra Søften, trak i tv-programmet ”Løvens Hule” en legetøjskylling ud ad ærmet for at hentyde, at ‘løverne’’ var “kyllinger”, da ikke de ville investere i virksomheden LalaToys.
I torsdagens program søgte Lalatoys, der har base i Hasselager, 550.000 kroner for fem procent af deres virksomhed, der via et abonnement lader småbørnsforældre bytte legetøj på månedlig basis.
Selvom den kække bemærkning var ment i sjov, var der også en mening med galskaben.
»Det var selvfølgelig for sjov, at jeg gjorde det, og sådan blev det heldigvis også opfattet, men jeg gjorde det også for at vise, at jeg havde håbet, de ville være mere risikovillige. At investere i unge virksomheder som vores er risikobetonet, men det er sjældent, ‘løverne’ satser på virksomheder, der ikke allerede laver overskud, og det tror jeg gør, de misser nogle chancer,” siger medstifter af Lalatoys, Nicolai Varney, i en pressemeddelelse.
Tredoblet omsætning
Både Jacob Risgaard og Jesper Buch er med deres involvering i henholdsvis Coolshop og Reshopper bekendt med legetøjsbranchen, men sagde altså ”tak, men nej til” Lalatoys’ koncept.
Siden sommerens optagelser har LalaToys’ eksisterende investorer til gengæld investeret yderligere i virksomheden og til samme værdiansættelse, som ‘løverne’ blev tilbudt.
»Fordi krisen kradser, har børnefamilier færre penge til nyt legetøj, og det har gjort, at vi har fået ekstratravlt og har måtte ansætte tre nye medarbejdere. Det har vores eksisterende investorer heldigvis bakket op om, og nu omsætter vi for tre gange så meget, som vi gjorde i sommers,« siger direktør og medstifter af Lalatoys, Dinesan Rasiah.
Bag Lalatoys står også Nicolai Varneys hustru, Jannie Varney, og Christian Henriksen, som bor i Grundfør.
I dag har Lalatoys over 1000 betalende abonnenter. Virksomheden forventer at gå break-even i 2024, hvor de skal have fordoblet antallet af brugere, og det mål er mere end realistisk, mener Dinesan Rasiah.
»Forældrene nyder, at legetøj, der ikke bliver brugt, ikke hober sig op i dagligstuen, men også at børnene får nye ting at lege med, så vi forventer i høj grad at komme i mål, selvom vi ikke fik en ‘løve’ med i denne omgang,« siger hun.