Vedtaget i byrådet: Kom tørskoet rundt på Trækstien 11 måneder om året

Artiklens øverste billede
Der skal laves flere lange træbroer og udlægges grus for at gøre Trækstien farbar det meste af året. Foto: Favrskov Kommune

Byrådet i Favrskov har afsat foreløbig 2,8 millioner kroner i 2021 til at forbedre Trækstien langs Gudenåen, der ofte er oversvømmet og derfor ufarbar store dele af året.

Det kan man gøre ved at udlægge grus og lave lange træbroer, og nogle steder kan der laves en billigere løsning ved at omlægge stien, så den ikke følger Gudenåens bred helt tæt på.

I første omgang er det besluttet at gå i gang med strækninger ved Kit Office, Bamsebo og Hagenstrupparken. Alle ændringer kræver dog godkendelse fra de forskellige lodsejere, der ejer Trækstien, så dem skal der forhandles med.

Forbedringen af trækstien i Favrskov er en del af en samlet plan om etablere en farbar sti langs hele Gudenåen fra udspringet i Vejle Fjord til Randers Fjord.

Favrskov har besluttet sig for en model, hvor man forventer, at Trækstien vil være farbar 11 måneder om året. Det vil koste 15 millioner kroner at etablere, hvis stien skal gå langs Gudenåen. Hvis man vælger de billigere alternative stiforløb på hele strækningen, kan projektet etableres for 6,3 millioner kroner.


jr

Læs også

Del artiklen