Grønt besøg: Der er ikke så langt fra Thorsø til Bruxelles

Europa-parlamentariker kommer til Favrskov for at få grøn inspiration.

Artiklens øverste billede
MEP Niels Fuglsang kommer på besøg i Thorsø. Pressefoto

Det midtjyske Europa-parlamentsmedlem Niels Fuglsang (S) cykler for fjerde år i træk Midtjylland rundt for at besøge en række lokale organisationer, områder og virksomheder, der ifølge ham gør en forskel for EU eller bliver særligt påvirket af EU.

I år går cykelturen forbi Thorsø, hvor han møder lokale borgere og taler med partikammerater, borgmester Nils Borring, regionsrådsmedlem Birgit Marie Christensen og kredsformand for Socialdemokratiet Jørgen Nielsen, om kommunens natur- og klimamålsætninger, herunder kommunens fokus på mere natur og biodiversitet.

Nils Borring vil orientere om et stærkere kommunalt fokus på, at blandt andet insekter og fugle forsvinder fra vores natur, og Favrskovs deltagelse i ”DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark” med fokus på CO2 reduktion.

Niels Fuglsang er netop blevet udnævnt som Europa-Parlamentets forhandler ved de kommende COP26 klimaforhandlinger i Skotland til november. Han vil gerne vise, at der ikke er så langt fra Thorsø og Favrskov kommune til Bruxelles, som man måske kan tro. Mange lokale kræfter i Danmark kan nemlig mærke EU’s politik, især på det grønne område, hvor EU’s målsætninger ifølge Fuglsang vil give flere arbejdspladser og grøn eksport for Danmark.

Besøget i Thorsø finder sted lørdag 7. august klokken 15.45 til 16.45 og begynder ved Meny, Jernbanegade 26.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen