Modernisering af Tungelundskolen i Thorsø sat på standby

Det er ærgerligt, men forståeligt og uforskyldt, lyder reaktionen fra folkeskolen i Thorsø

Artiklens øverste billede
Tungelundskolen i Thorsø skal moderniseres for over 50 millioner kroner. Foto: Odense Skolefoto

Et af de største kommunale anlægsprojekter i Favrskov Kommune i de kommende år er modernisering af Tungelundskolen til en samlet pris på over 50 millioner kroner.

Moderniseringen skal sikre en attraktiv skole i Thorsø med nutidige bygninger og lokaler, der understøtter ledelsens vision om bedre muligheder for differentieret undervisning, nye læringsmiljøer og en varieret skoledag.

Alle lokaler skal renoveres, og de ændrer størrelser, indrettes og tilpasses de pædagogiske visioner. Ubrugte lokaler som gymnastiksalen skal laves om til faglokale, og mellemtrin og indskoling bytter fysisk plads.

Der har været afholdt licitation og en prækvalifikationsrunde, og der var lagt op til at udvælge et vinderprojekt i efteråret 2021, så projektet kunne gå i gang i 2022, men licitationen er blevet foreløbigt aflyst på grund af prisstigninger.

»Der er kommet nogle meget velforberedte tilbud, men der har ikke været råd til at få lavet det hele på grund af prisstigninger,« fortæller skoleleder Birgitte Kjær Boel.

Hellere vente

Med vedtagelsen af Budgetforslag 2022-2025 er skoleprojektet kommet i pulje med en række andre større kommunale anlægsprojekter, der er sat på pause til 2022, fordi der ikke er råd til at få lavet det hele indenfor det kommunale anlægsbudget.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, vi ikke kan gå i gang med renoveringen, som har været undervejs i nogle år, men hvis vi ikke kan få det hele nu, vil vi hellere vente. Vi arbejder med en helhedsplan, hvor tingene har indflydelse på hinanden, så det giver ikke mening bare at lave noget af det,« siger skolelederen.

Tungelundskolen vil nu formentlig komme med et høringssvar til budgetforslaget, som er i høring 8. - 21. september. Det bliver dog ikke et høringssvar, hvor Tungelundskolen vil slå hårdt i bordet og stå stejlt på, at skoleprojektet skal prioriteres forud for de øvrige anlægsprojekter.

»Vi håber at komme med i prioriteringen, men vi skal også kigge ud over vores egen næse og se på det store fællesskab i Favrskov Kommune, hvor andre projekter også er sat på standby. Vi er alle uforskyldt ramt, så vi skal se tingene i perspektiv og ikke kaste mudder efter hinanden,« siger Birgitte Kjær Boel.Læs også

Del artiklen