Ældrerådet: Plejecenter Hadsten skal prioriteres først

Det handler om pleje af samfundets svageste, påpeger Ældrerådet

Plejecenter Hadsten er ligesom flere andre store kommunale anlægsprojekter i Favrskov Kommune sat på standby. Byggepriserne er stukket helt af, og der er ikke råd til at gå i gang med alle projekterne til den planlagte tid.

»Jeg vil kraftigt opfordre til, at et nyt plejecenter i Hadsten ikke bliver udsat. Det bør prioriteres først. Der er et konkret behov: Vi mangler plejehjemspladser, og vi bliver bare flere og flere ældre,« siger Erik Bertelsen, formand for Ældrerådet i Favrskov Kommune.

Byggeriet af plejecentret er i modsætning til flere af de øvrige udskudte anlægsprojekter forhåndsprioriteret, hvilket vil sige, at det allerede er vedtaget i byrådet.

Og ældrerådsformanden lægger ikke skjul på, at plejecentret bør stå forrest i rækken, når det nye byråd næste år skal prioritere hvilke anlægsprojekter, man skal begynde på.

»Det handler om pleje af de svageste i samfundet. Ser man på de andre projekter i puljen, så er de ikke lige så borgerrelaterede som et nyt plejecenter,« siger Erik Bertelsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen