Nyt parti stiller op til kommunalvalget i Favrskov

Nyt midterparti vil kæmpe for bedre kommunal service

Artiklens øverste billede
Bo Berger. Arkivfoto

Til kommunalvalget i Favrskov tirsdag 16. november bliver det muligt at stemme på Samlingspartiet Favrskov. Partiet blev stiftet for et års tid siden af ægteparret Bo Berger og Zizi Maja Berger-Junge fra Hammel, der har en partipolitisk fortid i henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet.

Zizi Maja Berger-Junge stiller ikke op, fordi hun er blevet sygemeldt, men Bo Berger stiller op som spidskandidat og får selskab på stemmesedlen af Kasper Kay Petersen fra Hadsten, som er engageret i foreningen Favrskov Børns Rettigheder, der kæmper for at gøre Favrskov til en bedre kommune for børn.

Samlingspartiet oplyser i en pressemeddelelse fra Bo Berger, at partiet vil arbejde for at gøre Favrskov Kommune til en bedre arbejdsplads for de 3.800 ansatte, så de kan yde en bedre service overfor borgerne.

»Vi har set og hørt, hvordan den pressede økonomi påvirker både ansatte og borgere, hvor førstnævnte er under et enormt pres for at holde budgetterne Og vi har set grelle eksempler på, at forvaltningen i de værste tilfælde direkte modarbejder borgerne med ganske alvorlige konsekvenser til følge,« siger Bo Berger.

Fokus på kerneopgaver

Partiet vil blandt andet kæmpe for flere varme hænder og borgerrettigheder og efterlyser en skarpere prioritering af de kommunale kerneopgaver:

»Kommunens første og fremmeste opgave er hverken at stille borde og bænke op langs Gudenåen eller levere tilskud til padeltennisbaner. Kommunens fornemste opgave er at sikre sine medarbejdere de bedst mulige arbejdsforhold, sikre bedst mulig velfærd for pengene samt sørge for, at hele kommunen oplever vækst både i øst og vest.«

Samlingspartiet betegner sig selv som et midterparti og vil ifølge partistifter og spidskandidat Bo Berger næppe pege på en borgmesterkandidat inden kommunalvalget.

»Hvis vi er så privilegerede at blive valgt ind i byrådet, vil vi forsøge at få mest mulig indflydelse,« siger Bo Berger til Lokalavisen.


Læs også

Del artiklen