Derfor trak enhedslisten sig fra budgetforliget

Forebyggelses-tiltag, skovrejsning og ekstra busser til Laurbjerg. De tre punkter fik tomlen ned af byrådspartierne, og det fik Enhedslistens Bodil Kvistgaard Olsen til at forlade budgetforhandlingerne.

Artiklens øverste billede
I følge Bodil Kvistgaard Olsen blev der prioriteret forkert til budgetforhandlingerne. Pressefoto

Ved årets budgetforhandlinger skulle der prioriteres hårdt. Den del er Enhedslistens Bodil Kvistgaard Olsen helt med på. Hun synes så bare, at de prioriteringer, som den resterende del af byrådspolitikerne valgte, var forkerte. Derfor forlod hun forhandlingerne, og Enhedslisten står dermed som det eneste parti uden for forliget ’Budget 22-25’.

Det var de andre partiers tommelfinger nedad til i sær tre områder, som fik Bodil Kvistgaard Olsen til at trække sig fra budgetforhandlingerne.

»Jeg var skuffet over, at der ikke blev sat penge af til forebyggelse på det specialiserede social- og børneområde. Vi ser flere anbringelser og mere skolevægring, så lad os nu tage tyren ved hornene og komme i gang med at forebygge,« siger hun.

Hun havde foreslået de andre partier at lave et forløb, hvor man søger viden og skaber nye løsninger ud fra borgernes og medarbejderes egne erfaringer. Men det var der altså ikke stemning for.

»Det går for langsomt«

Et andet punkt højt på Bodil Kvistgaard Olsens dagsorden er skovrejsning.

»Vi står midt i en klimakrise, og det går for langsomt med nye tiltag på den front,« siger hun og uddyber:

»Når det gælder skovrejsning har man valgt at udpege nogle områder til skovrejsning og først derefter spørge lodsejerne, om de er med på den idé. Jeg havde foreslået at vende bøtten om og søge efter nogle, som ville lægge jord til træer. På den måde kan vi komme i gang. Det her handler om tid. Det er ikke fint nok at sige, at vi har en plan - vi skal også i gang!«

Flere busser til Laurbjerg

Endelig havde Bodil Kvistgaard Olsen håbet, at der var opbakning til at sikre en forbedret bustransport til Laurbjerg for at kompensere for den droppede togforbindelse til byen.

»Jeg foreslog at bruge de penge, som allerede var sat af til trinbrættet, til at opfinde en løsning til glæde for Laurbjerg-borgerne - men det var der kun latter til overs for.«

Læs også

Del artiklen