Hinnerup midtby får ansigtsløft for to millioner kroner

I forslaget til 'Budget 22-25' står arealerne i Hinnerup midtby til at modtage en større renovering.

Artiklens øverste billede
Der er blandt andet p-pladsen her foran tøjbutikken Claus Hvass, som trænger til en overhaling. Arkivfoto: CSJ

Midtby-arealerne i Hinnerup skal overdrages til kommunen og forskønnes for to millioner kroner.

Der er tale om de offentligt tilgængelige arealer mellem Storegade, Jernbanegade, Ledvogtervej og Pakhusvej, samt det nordlige parkeringsareal langs Ledvogtervej ved banearealet.

Det foreslår forligspartierne i hvert fald som en del af ’Budget 22-25’. Budgettet har været i offentlig høring frem til tirsdag 21. september, og det bliver endeligt vedtaget 12. oktober

Baggrunden for forslaget om overdragelse og forskønnelse af Hinnerup midtby er, at de nuværende offentlige arealer ejes af Hinnerup Centerforening, som har fået arealerne overdraget i 2006. Her blev det aftalt mellem daværende Hinnerup Kommune og centerforeningen, at Hinnerup Centerforening betalte to millioner kroner til realisering af torveprojektet.

I aftalen skulle kommunen så renholde centerområdet minimum frem til 31. december 2026. Det er bare ikke længere nok med almindelig renholdelse og vedligeholdelse, hvis området skal se pænt ud.

Asfalt, træer, lys og blomster

Ved at overdrage Hinnerup Centerforenings arealer til Favrskov Kommune kan kommunen foretage en kommunal sanering af området.

Forskønnelsen vil indebære forbedring af asfaltbelægningen flere steder, hvor områderne omkring nedløbsbrønde også fikses - måske kommer der desuden ekstra nedløbsbrønde.

For at give træerne bedre betingelser vil kantstensafgrænsningen rundt om træerne blive ændret, og bede kan så etableres omkring de eksisterende træer. Små træer uden gode vækstvilkår fjernes.

Belysningsmasterne vil desuden blive udskiftet til nye, og der komme ti flytbare kummer med blomster, som kan placeres på pladser og torve.

Taknemmelighed

Det glæder Lars Enøe, som ejer Hinnerup Optik og Guld, at der nu formentlig er udsigt til en flottere midtby.

»Det er vi rigtig taknemmelige for. Vi synes også virkelig, at området trænger til en kærlig hånd. Der er især nogle p-pladser, hvor der er store huller. Så snart det regner bare lidt, træder man direkte ud i 10 centimeter vand,« siger Lars Enøe, der både er medlem af Hinnerup Centerforening og Hinnerup Handel og har påtaget sig opgaven med at have kontakten med kommunen på netop det her område med vedligehold og forskønnelse af midtbyen.

»Det er lidt noget rod med den gamle aftale, for det giver en diskussion i forhold til, hvad der er renovering, og hvad der er vedligehold - og hvem, der skal gøre hvad. Det kommer der klarhed over nu. Det er også rigtig godt, at der kommer ens retningslinjer i hele kommunen,« siger Lars Enøe, som tilføjer, at det økonomisk vil gavne de forretningsdrivende, at kommunen tager over.

Det vil nemlig betyde, at hver enkelt forretning skal have færre penge op af lommen til centerforeningen hvert år - og det er ikke valgfrit at være med. Lars Enøe forklarer nemlig, at hvis man ejer eller lejer lokaler groft sagt mellem Jernbanegade og Storegade, så er man tvunget med i centerforeningen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.