Mærkværdig udfordring til valget: To Arne Lægaard'er på stemmesedlen

To Venstre-mænd med samme navn stiller op til valget i Region Midtjylland.

Artiklens øverste billede

Når midtjyderne skal i stemmeboksen og sætte deres kryds til regionsrådsvalget 16. november, så skal de se sig godt for.

Særligt hvis de ønsker at stemme på Venstres Arne Lægaard. For der er to af slagsen.

Blandt partiets 41 kandidater til valget, er der nemlig to med det samme navn. Arne Lægaard fra Holstebro og Arne Lægaard fra Skanderborg - henholdsvis opstillet som nummer 10 og nummer 16 på listen.

Venstre har på stemmesedlen opført sine kandidater med kommunenavn efter personnavnet, så vælgerne har mulighed for at skelne de to gange Arne Lægaard’er fra hinanden.

Lidt sværere er det dog, hvis man ønsker at brevstemme med en personlig stemme på en af de to kandidater. Det kan man allerede fra 5. oktober, og her er det vigtigt, at vælgerne selv tilføjer kommunenavnet efter personnavnet, hvis man ønsker at stemme personligt på en af de to Arne Lægaard’er.

»Vi har spurgt juristerne hos Region Midtjylland, hvad der sker, hvis man ikke tilføjer kommunenavnet efter Arne Lægaard. Svaret er, at man så ikke kan afgøre, hvem der er stemt på. Brevstemmen tæller derfor kun som en listestemme på Venstre – og ikke som en personlig stemme på en af de to kandidater,« siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Og det er også lidt af et dilemma for partiet, for de personlige stemmer er afgørende for, hvilke kandidater der bliver valgt. Venstres kandidater er sideordnet opstillet, og det er derfor udelukkende antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

De to Arne Lægaard kender i øvrigt hinanden, da de begge stammer fra Holstebro-egnen. Arne Lægaard fra Holstebro sidder allerede i regionsrådet, mens Arne Lægaard fra Skanderborg er opstillet for første gang.

Han er også opstillet til byrådet i Skanderborg Kommune – og her har han navnet for sig selv.

ddp

Læs også

Del artiklen