Venstre ønsker flere friplejehjem i Favrskov

Ældreordfører og byrådskandidater på besøg på Sall Friplejehjem.

Artiklens øverste billede
95-årige Svend Erik Sørensen berettede levende om sit lange liv og sin nuværende tilværelse på Sall Friplejehjem, så Birgit Liin (til venstre) og Jane Heitmann fik et godt indtryk af hverdagen på Sall Friplejehjem. Pressefoto

»Det er opmuntrende og opløftende at se, hvordan I løser opgaven.«

Beundringen og begejstringen var til at få øje på, da folketingsmedlem og ældreordfører Jane Heitmann (V) mandag eftermiddag besøgte Sall Friplejehjem. Venstre i Favrskov havde inviteret partiets ældreordfører til en snak og rundvisning på det lokale friplejehjem.

»Det er et initiativ fra lokalsamfundet, der hylder det frie valg og muligheden for et positivt tilvalg, når man bliver ældre. Det er vigtigt, at vi kan træffe egne valg for vores eget liv, og vi i Venstre ser gerne, at endnu flere får den mulighed,« siger Venstres borgmesterkandidat i Favrskov, Birgit Liin, i en pressemeddelelse.

Hun ser gerne flere friplejehjem i Favrskov Kommune og aktuelt i Hadsten.

»Det er en mulighed, vi vil arbejde for. Det kunne betyde, at der kunne komme et nyt plejehjem, uden at det belaster kommunens anlægsbudget, hvor flere ting netop nu er sat på pause.«

Jane Heitmann mener, at vi skal tænke ældrepleje anderledes.

»Det er hjerteløst, at vi adskiller ægtepar, der måske har levet sammen 65-70 år, fordi den ene skal på plejehjem. Der har vi en opgave, og vi skal ikke lovgive for systemet. Vi skal sætte mennesket først, og det arbejder Venstre for,« siger ældreordføreren.

Et alternativ

Leder af Sall Friplejehjem, Gitte Kynde, viste Jane Heitmann og de lokale Venstre-byrådskandidater rundt på plejehjemmet og forklarede om opgaver og udfordringer i forhold til at drive et friplejehjem.

»Vi er et alternativ og griber tingene anderledes an end de kommunale plejehjem. Det er især tværfagligheden, der er en gevinst. Alle medarbejdere kan udfylde alle funktioner, så jeg sidder ikke nødvendigvis på kontoret og administrerer. Jeg kan lige så godt være den, der serverer morgenmaden for vore beboere, ligesom det kan være pedellen, der kører en tur med de ældre,« fortæller Gitte Kynde.

Venstreflokken stak hovederne indenfor hos 95-årige Svend Erik Sørensen, der er kommet på Sall Friplejehjem efter 54 år i et rækkehus i Brabrand.

»Vi har det rigtig godt. Maden er i top, og det er personalet også,« fortalte Svend Erik, mens han stolt viste sin godt 50 kvadratmeter store lejlighed frem og udsigten ud over landskabet fra stuen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen