Valgflæsk og Pape trak fuldt hus i Sløjfen

Søren Pape Poulsen, der voksede op i Vejerslev og gik på Tungelundskolen, kom til Hadsten for at støtte sine partifæller i Favrskov op til kommunalvalget.

Artiklens øverste billede
Søren Pape talte foran over 200 tilhørere i Sløjfen. Privatfoto

Over 200 personer tog imod Det Konservative Folkepartis invitation om en gang (valg)flæsk og foredrag med partiformand Søren Pape i Hadstens kulturhus Sløjfen.

Nationalretten blev tilberedt af den lokale grillentusiast og tidligere Danmarksmester i Weber Grill, Max Vium Jensen, inden Pape gik på scenen og fortalte om vejen fra Bjerringbro til Borgen.

»Det betyder meget for mig, at Søren Pape sætter en hel aften af og kommer og viser sin ubetingede støtte,« siger Det Konservative Folkepartis borgmesterkandidat i Favrskov, Lars Storgaard, som havde lokket partiformanden til Hadsten.

Det Konservative Folkeparti har omkring 100 medlemmer i Favrskov Kommune, pointerer Lars Storgaard, så det var altså langt fra kun partimedlemmer, som blev lokket i Sløjfen af valgflæsk og mødet med den for tiden populære partiformand, der kommer fra Vejerslev ved Thorsø.

Vokset op i Vejerslev

Søren Pape blev fire måneder gammel adopteret fra børnehjemmet i København af sine forældre, Svend og Ruth, og voksede op på en gård i Vejerslev. Han gik på Tungelundskolen i Thorsø og meldte sig allerede som 15-årig ind i Konservativ Ungdom.

I 2001 blev han valgt ind i byrådet i den daværende Bjerringbro Kommune, som ved kommunalreformen blev en del af Viborg Kommune.

Lars Storgaard kendte allerede til den unge Pape, inden han blev valgt ind i kommunalpolitik, for ved kommunalvalget i 1997 i den daværende Hvorslev Kommune var Søren Papes mor Ruth Pape Poulsen opstillet på den konservative byrådsliste sammen med Lars Storgaard. Hun blev ikke valgt ind, men havde stor indflydelse på, at Lars Storgaard med blot ét konservativt mandat blev viceborgmester i Hvorslev Kommune.

Søren Pape i front for

»Hun havde ordet i sin magt, og det var ikke mindst hendes fortjeneste, jeg blev viceborgmester,« fortæller Lars Storgaard.

I 2010 blev Søren Pape borgmester i Viborg Kommune og genvalgt for perioden 2014-2017. Han forlod dog allerede i sommeren 2014 borgmesterposten for at blive partiformand i Det Konservative Folkeparti. Det første folketingsvalg med Søren Pape ved roret blev en mindre katastrofe for det traditionsrige parti, der nærmede sig spærregrænsen, men i de seneste par år er partiet stormet frem i meningsmålingerne og står lige nu til at blive på størrelse med Venstre, der på den anden side er gået meget tilbage.

»Hans popularitet er ikke til at tage fejl af,« siger Lars Storgaard, som håber, at den positive stemning omkring landspartiet smitter af ved kommunalvalget i Favrskov Kommune, så han endnu en gang kan rette en tak til familien Pape Poulsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen