Konservative: Vi skal have vækst i hele kommunen

Det Konservative Folkeparti vil arbejde for en bedre balance mellem by og land og mellem øst og vest.

Artiklens øverste billede
Lars Storgaard er spidskandidat og borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov. Pressefoto.

Det Konservative Folkepartis spidskandidat og borgmesterkandidat, Lars Storgaard, har siddet i byrådet i Favrskov i 16 år. Inden da var han i otte år viceborgmester i den daværende Hvorslev Kommune, der omfattede Ulstrup, hvor Lars Storgaard bor og kommer fra.

Han lægger ikke skjul på, at den gamle kommune står hans hjerte nær, og han kæmper for at bygge en ny administrationsbygning på Expedit-grunden i Ulstrup i stedet for at renovere den nuværende administrationsbygning i Hvorslev.

»En administrationsbygning i Ulstrup vil give arbejde til 80-100 personer og vil sammen med attraktivt boligbyggeri på grunden give et løft til byen. Lige nu stagnerer byen, og det er for mig lig med tilbagegang,« siger Lars Storgaard.

Balancen mellem by og land og mellem øst og vest er blevet et af de mere markante temaer i valgkampen i Favrskov. Den konservative borgmesterkandidat bemærker i den forbindelse, at der allerede ved kommunalvalget for otte år siden stod ”Favrskov i balance” på hans valgplakater.

»Vi skal have den vestlige del af kommunen og landsbysamfundene med i væksten for at få et Favrskov i balance. Ellers får vi en skævvridning, og den nordvestlige del af kommunen bliver et spøgelsesområde,« siger han.

I forhold til Thorsø understreger Lars Storgaard, at det er vigtigt at få gang i den planlagte modernisering af Tungelundskolen.

Erhvervslivet

En anden konservativ mærkesag er erhvervslivet, som Lars Storgaard har en central forbindelse til igennem kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, som han er formand for.

»Et dynamisk erhvervsliv i Favrskov er lig med velfærd, og vi har i øjeblikket et godt samarbejde med erhvervslivet og en god dialog med jobcentret og virksomhederne,« siger Lars Storgaard.

Han fremhæver, at Favrskovs jobcenter i 2018 blev kåret til Danmarks bedste, og i 2020 udråbte Dansk Byggeri Favrskov som den mest erhvervsvenlige kommune.

»Vi gør det godt, men det skal ikke være en sovepude.«

Ikke med i samarbejde

De borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige offentliggjorde for nylig, at de har indgået et politisk samarbejde for at trække Favrskov Kommune i en borgerlig retning. Et samarbejde som altså ikke omfatter Det Konservative Folkeparti, som ellers også er et borgerligt parti.

Hvorfor er I ikke med i det borgerlige samarbejde?

»De havde lavet et rammepapir, vi bare skulle skrive under på, og vi kunne ikke se os selv i indholdet,« siger Lars Storgaard.

Han nævner endvidere, at det af aftalen fremgik, at partierne skulle pege på den borgmesterkandidat, der kommer fra det parti, der får flest mandater ved kommunalvalget, hvilket uden tvivl bliver Venstre.

»Vi har vores egen borgmesterkandidat,« siger Lars Storgaard.

Hvis Konservative bliver tungen på tungen på vægtskålen, vil du så pege på dig selv som borgmesterkandidat?

»Ja som udgangspunkt. Så har jeg en konvolut med otte punkter, jeg kan hive frem, med de politiske aftaler, vi gerne vil lave.«

Hvis det ikke kan blive dig, hvem peger I så på som borgmesterkandidat?

Det afhænger af valgresultatet og forhandlingerne. Det kan både blive en dreng og en pige?

Læs også

Del artiklen