Venstre: Vi skal sætte os i tilflytternes sted

Hvis Birgit Liin bliver borgmester, vil hun arbejde for en bedre balance i Favrskov og mere frihed til børnefamilier og ældre.

Artiklens øverste billede
Birgit Liin er for første gang Venstres borgmesterkandidat i Favrskov Kommune. Pressefoto

Balancen mellem land og by fylder meget i valgdebatten i Favrskov. Dette tema har ifølge Venstres borgmesterkandidat Birgit Liin også længe været et stort fokuspunkt hos partiet, der kæmper for at overtage borgmesterposten fra Socialdemokratiet, som har siddet på posten i 12 år.

»Vi skal sætte os ind i eventuelle tilflyttere sted. Hvad får dem til at overveje at flytte for eksempel til Ulstrup? Vi tænker, det er attraktive byggegrunde, og dem vi har i Ulstrup er ikke attraktive nok,« siger Birgit Liin.

Hun fremhæver udstykningen Bjergegårdsvej i Hinnerup som eksempel på en attraktiv udstykning, der kan få resursestærke familier til at flytte til Ulstrup og andre områder, hvor det kniber med væksten.

»Det er en en af vores fineste udstykninger, og første gang vi laver en udstykning med regnvandsafledning. Der er tænkt over detaljerne, som appellerer til ansvarsbevidsthed.«

Venstre foreslår også, at kommunen indleder et samarbejde om markedsføring med lokale ejendomsmæglere, som har den fordel, at de har adgang til boligsiden.

»Hvis du overvejer at flytte til Favrskov, går du ind på boligsiden.dk, men der finder du ikke de kommunale grunde, og jeg tror ikke, der er nogle private til salg i Thorsø og Ulstrup,« siger Venstres borgmesterkandidat.

Frihed

En af Venstres traditionelle mærkesager er personlig frihed, og i Favrskov har Danmarks Liberale Parti særligt fokus på frihed for børnefamilier og ældre.

Børnefamilier skal have mulighed for at få tilskud til hjemmepasning af egne børn og deltidspasning i daginstitution, og på ældreområdet har Venstre blandt andet et ønske om flere friplejehjem. I forbindelse med kommuneplanen fik partiet nedstemt et forslag om et nyt friplejehjem i Hadsten.

»Det arbejder vi stadig for, og særligt nu hvor kommunens anlægsbudget er meget presset, og plejecentret i Hadsten er sparket til hjørne, er der mulighed for at spare kommunale anlægskroner ved et friplejehjem, så de ældre kan få valgfrihed og være med til at bestemme, hvor og hvordan, de vil bo,« siger Birgit Liin.

Velfærd og klima

Venstre ønsker endvidere, at kommunen holder bedre øje med kvaliteten af sine velfærdstilbud som dagtilbud, folkeskole, ældrepleje og handicaptilbud. Det skal sikre kvaliteten, og at vi får nok ud af de penge, vi poster i velfærd.

Det samme kan siges om partiets politik indenfor natur, miljø og klima.

»Vi skal have en bæredygtig grøn kommune med fokus på forskning og ikke symbolpolitik, som når SF foreslår, at kommunalt ansatte og byrådet ikke må flyve til for eksempel konferencer. Favrskov har ikke en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet, men vi kunne drage fordel af deres forskning i klima og miljøarbejde.«

Borgmesterposten

Venstre har indgået et samarbejde med Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance om fælles fodslag i bestræbelserne på at fravriste Socialdemokratiet og Nils Borring borgmesterposten til Venstre og Birgit Liin. Nok så interessant er det, at Det Konservative Folkeparti har valgt ikke at være med i det borgerlige samarbejde.

De konservatives borgmesterkandidat Lars Storgaard har sagt, at han blev præsenteret for et oplæg til det borgerlige samarbejde, som han bare skulle skrive under på og ikke kunne se sig selv i. Ifølge Birgit Liin var der tale om et oplæg til forhandling, og hun ærgrer sig over, at de konservative står udenfor samarbejdet, men at Venstre fortsat rækker hånden ud til Lars Storgaard, der også selv er borgmesterkandidat.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.