Socialdemokratiet: Vi er garant for borgernær velfærd og balanceret vækst

Nils Borring har været borgmester i Favrskov Kommune i 12 år og håber på fire år til.

Artiklens øverste billede
Borgmester Nils Borring står igen øverst på Socialdemokratiets stemmeseddel. Pressefoto

Favrskov har alt for længe været rød. Sådan lød det fra fire borgerlige partier, da de for nylig lancerede et samarbejde om at trække Favrskov Kommune i en anden politisk retning.

Socialdemokratiet har godt nok siddet på borgmesterposten i 12 år, men borgmester Nils Borring minder om, at der i valgperioden fra 2014 til 2017 ikke var rødt flertal i byrådet, fordi en af de valgte socialdemokrater forlod partiet efter konstitueringen for at blive løsgænger.

»Vi kan navigere og skabe gode resultater og har næsten altid et bredt byråd bag beslutninger. Vi skaber et godt arbejdsklima og har et godt samarbejdende byråd,« siger borgmesteren.

SF og Enhedslisten har været og er borgmesterens parlamentariske grundlag, men Venstre har alligevel fået formandsposterne for to tunge udvalg, Børne- og Skoleudvalget samt Teknik- og Miljøudvalget, og de konservative har formandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget.

»Vi vil gerne det brede samarbejde, og det giver en god balance og respekt for hinanden i byrådet, at de store partier løfter opgaverne i fællesskab,« siger Nils Borring.

Velfærd og resultater

Socialdemokratiet er ifølge borgmesteren garant for den borgernære velfærd, hvor de bredeste skuldre bærer det tungeste læs. Han nævner blandt andet, at Favrskov ligger pænt i forhold til minimumsnormeringer og har en god skoletilfredshed, og at der er gode forhold for ældre. I denne valgperiode er Voldumcentret udvidet, og der er indviet et nyt tidssvarende plejecenter i Hammel.

På miljøområdet er der taget initiativ til skovrejsning, brug af elbiler og etablering af Kollerup Enge med videre, og derudover nævner Borring nye cykelstier og vejanlæg og sanering af den nye administrationsbygning i Hadsten.

»Sammen med andre har vi skabt mange gode og synlige resultater til glæde og gavn for kommunen. Og vi har en rimelig god økonomi, der er betydeligt bedre, end da jeg overtog i 2010.«

Flytter ikke med

Et af valgkampens temaer i Favrskov har været skævvridning mellem land og by, øst og vest. Ikke mindst lokalrådet i Ulstrup har været aktivt med budskabet om, at der ikke bliver gjort nok for byen i forhold til de tre H-byer.

»Det ærgrer mig, at en af vores hovedbyer taler sig selv ned. Ulstrup har ikke befolkningstilbagegang, mens for eksempel Laurbjerg, Selling og Ødum går tilbage, så det er for mig at se ikke en øst-vest problematik. Men alle byer kan ikke have alt, og jeg hører også i Hammel, Hinnerup og Hadsten, at de får for lidt,« siger Nils Borring.

Lokalrådet i Ulstrup foreslår at placere en ny kommunal administrationsbygning på Expedit-grunden i Ulstrup for at sætte skub i vækst og tilflytning, men Nils Borring fastholder planerne om boligbyggeri.

»De ansatte i vores administrationsbygninger flytter ikke til på grund af arbejde. De bor, hvor de bor, og pendler på arbejde. Et spændende og varieret boligbyggeri vil derimod skabe vækst og bosætning. Ældre vil flytte ind i nogle af boligerne, og så kan der komme familier til i deres boliger.«

Balanceret vækst

Borgmesteren og Socialdemokratiet har på det seneste fået kritik fra blandt andre tidligere Favrskov-borgmester Anders G. Christensen og formanden for Favrskov Erhverv, Kent H. Jeppesen, for ikke at gøre nok for væksten i Favrskov. Hertil svarer Nils Borring:

»Sidste år gik vi rigtignok marginalt tilbage befolkningsmæssigt, men vi har aldrig solgt så mange grunde i Favrskov som i de seneste to år. Vi sælger mest i øst, fordi der er efterspørgsel i nærhed til storby, men vi har også en ny udstykning i Hammel og Lading. I Lading går salget bedre end forventet, og vi har også gang i Hinnerup og Hadsten, så jeg synes, vi har noget på hylderne,« siger borgmesteren og tilføjer:

»Det er primært børnefamilier med behov for dagtilbud, der flytter til, og de kommuner, der bare har givet fuld speed på bosætning, kan ikke levere den service, tilflytterne efterspørger. Den kurs skal vi ikke ind på. Vi skal have en balanceret vækst.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.