Corona: Du kan trygt stemme til kommunalvalget i Favrskov

Valgstederne har fokus på afstand og afspritning, og hvis man ikke er tryg ved det, kan man brevstemme.

Artiklens øverste billede
Borgmester Nils Borring på valgstedet i Ulstruphallen i 2017. Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen er i anledning af den opblussende coronasmitte kommet med en række anbefalinger, som Favrskov Kommune følger, til kommunalvalget.

På valgstederne vil der være fokus på at holde afstand, og der bliver sprittet af i afstemningsboksene i løbet af dagen. Der er opstillet håndsprit ved ind- og udgange på alle valgsteder, og vælgerne kan få udleveret mundbind og handsker, hvis de ønsker det. Vælgerne opfordres til at bruge hele åbningstiden fra klokken 8-20, så trængsel og kø så vidt muligt undgås.

Som vælger har du også mulighed for at tage dit eget skriveredskab med, hvis du er mest tryg ved det. Det kan være en blyant eller en kuglepen, der er enten rød, sort, blå eller grøn.

Du har også mulighed for at brevstemme frem til fredag 12. november klokken 16. Det foregår på de fire biblioteker i den betjente åbningstid og på Borgerservicecentret, Skovvej 20 i Hinnerup.

»Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at vælgerne trygt kan afgive deres stemme, og vi håber, at stemmeprocenten i Favrskov bliver mindst ligeså høj, som den plejer at være,« siger Ulrich Remien Zickert, sekretariatschef i Borgmestersekretariatet og HR.

Favrskov Kommune er blandt de kommuner, der i øjeblikket har den laveste incidens og det laveste antal coronasmittede.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen