Anders Kühnau bliver regionsrådsformand i Region Midtjylland

Der er indgået en konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Enhedslisten. De øvrige partier valgt til regionsrådet kan tilslutte sig aftalen senest fredag

Artiklens øverste billede
Sådan så det ud da aftalen blev forhandlet. (Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland)

Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

En ny konstitueringsaftale for regionsrådet betyder, at Anders Kühnau (S) bliver regionsrådsformand for Region Midtjylland i perioden 2022 – 2025.

Samtidig bliver Hanne Roed (Rad.V) 1. næstformand, og Stine Damborg (K) bliver 2. næstformand.

I konstitueringsaftalen er der samtidig nedfældet et ønske om, at regionsrådet ved budgetlægningen for 2023 afsætter 30 mio. kr. til psykiatriområdet - ud over psykiatriens andel af den realvækst, der tildeles hospitalerne i budget 2023.

Stemmerne til regionsrådsvalget bliver i dag fintalt, og de personlige stemmer bliver optalt. Sandsynligvis bliver det først natten til torsdag, at alle personlige stemmer er optalt, og der dermed kan sættes navn på, hvem der får plads i det nye regionsråd.

Stemmeprocent

Valgresultatet skal godkendes af Region Midtjyllands valgbestyrelse, før det kan betragtes som endeligt. Valgbestyrelsen mødes torsdag kl. 11.00.

Stemmeprocenten til valget i Region Midtjylland var 69,1 procent. Ved seneste regionalvalg i 2017 var stemmeprocenten 72,7 procent.am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen