Lille fremgang til Radikale: Sætter gerne kløerne i kulturrådmandspost igen

De Radikale gik tilfredse ud fra forhandlingslokalet og sikrede sig blandt andet en formandspost i Børn- og Ungeudvalget.

Artiklens øverste billede
Rabih Azad-Ahmad (tv.), Radikale Venstre på rådhuset i Aarhus, gik glad indtil konstitueringsforhandlingerne. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

»Vi har indgået i et godt samarbejde og i en konstitueringsaftale, som vi i det Radikale Venstre er meget tilfredse med. Vi vil gerne fortsætte det brede samarbejde, som vi har rigtig god tradition for her i Aarhus,« sagde Rabih Azad-Ahmad, da de fire partier bag den nye konstituering kom ud fra forhandlingslokalet.

Bag aftalen står foruden de Radikale også Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet. Her gik de Radikale ind til forhandlingsbordet med en lille fremgang på 1,1 procent af stemmerne i forhold til sidste valg.

Der er ingen tvivl om, at jeg selvfølgelig har været rigtig glad for at være rådmand for Kultur og Borgerservice, og jeg har også et ønske om at fortsætte det arbejde.

Rabih Azad-Ahmad, Radikale Venstre.

»Vi er rigtig tilfredse. Både med det resultat og den tillid, som borgerne har givet os, og også med et ekstra mandat til det Radikale Venstre, som bliver omsat til, at vi kan gøre noget mere for klimaet og løfte daginstitutionerne og skolerne. Og så kommer vi også til at levere på, at vi skal blive noget bedre til at lytte til borgerne,« sagde de Radikales spidskandidat foran pressen.

Spurgt til om Rabih Azad-Ahmad havde lyst til at beholde posten som Rådmand for Kultur og Borgerservice, svarede de Radikales leder:

»Der er ingen tvivl om, at jeg selvfølgelig har været rigtig glad for at være rådmand for Kultur og Borgerservice, og jeg har også et ønske om at fortsætte det arbejde.«

17.881 stemmer fik det Radikale Venstre ved det netop overstået kommunalvalg, som også kunne tage en formandspost i Børn- og Ungeudvalget med sig.

Vil du se, hvilke andre poster, der blev uddelt, kan du se konstitueringsaftalen her.

Læs også

Del artiklen