»Jeg er rigtig ked af det - og jeg er færdig med politik«

Efter 17 år som byrådspolitiker er Lone Glarbo nu helt færdig med politik. De personlige stemmer rakte ikke til endnu en byrådsperiode.

Artiklens øverste billede
Lone Glarbo lægger ikke skjul på, at valgresultatet gør ondt. Nu ønsker hun Venstres fem mand store nye byråds-gruppe god vind. Pressefoto

Det er 21 år siden, Lone Glarbo (V) første gang stillede op i lokalpolitik. Siden da er det blevet til 17 år som byrådspolitiker. Men med ”kun” 226 personlige stemmer er det slut nu. Som i helt slut:

»Jeg er færdig med politik. De skal ikke regne med mig i kulissen. Jeg er færdig,« siger hun og lægger ikke skjul på, at valgresultatet gør ondt:

»Jeg er rigtig ked af det og skuffet. Det har jo været en stor del af mit liv i så mange år. Alene sådan en konkret ting, som at jeg ikke længere skal have den samme mailadresse, er virkelig mærkeligt,« siger Lone Glarbo og fortsætter:

»Men selvom jeg er skuffet og ked af det lige nu, så er jeg også allerede videre. Alle mine valgplakater er taget ned, og nu skal jeg i gang med at gentænke mig selv og finde ud af, hvad jeg så skal nu. Når en dør lukker, åbnes der en ny - og ellers så må jeg selv finde en dør at åbne.«

Hun siger selv, at Venstre havde fire meget gode kandidater i Hinnerup/Søften, som alle slog på de samme ting, blandt andet ældre.

»Så vi har udkonkurreret hinanden,« siger hun og fortsætter:

»95 procent af de personlige stemmer, vi får, er lokale. Og når man, som jeg, ikke længere har børn i børnehave/skole, så bliver det svært. Jeg har nok ikke engageret mig nok i lokalområdet i Søften.«

Det nye liv

Lone Glarbo har bevidst valgt at være optiker på nedsat tid, sådan at der var god tid til byrådsarbejdet. Tirsdag og torsdag har hun holdt fri til møder i forbindelse med byrådsarbejdet. Så nu overvejer hun, om hun skal op i tid, finde et supplerende arbejde eller blot nyde fritiden og de snart tre børnebørn.

»Jeg kommer i hvert fald ikke til at kede mig,« slår hun fast op tilføjer, at hun, mens hun taler med Lokalavisen, har syv kaniner siddende bag i bilen, som hun skal bringe hjem til sin datter og svigersøn, der bor på Baltzergården lige ved siden af Glarbos eget hobbylandbrug i Søften.

»Vi er desuden i fuld gang med at forberede julestue på Baltzergården til på lørdag,« siger hun og underbygger altså, at hun nok skal få fyldt byråds-tomrummet ud.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.