Her er Favrskovs nye borgmester

Det Konservative Folkepartis kanonvalg i Favrskov skaffer partiet borgmesterposten.

Artiklens øverste billede
Lars Storgaard fortæller pressen, at han er Favrskov Kommunes nye borgmester. Foto: csj

Favrskov Kommune får ny borgmester efter nytår, hvor den siddende socialdemokratiske borgmester Nils Borring må aflevere borgmesterkæden til Det Konservative Folkepartis leder Lars Storgaard.

Kommunalvalget gav de konservative mere end tre gange så mange stemmer end ved valget i 2017, og med seks pladser i det nye byråd bliver partiet det største borgerlige parti i byrådet, idet Venstre går tilbage fra ni til fem pladser.

Favrskov har i 12 år haft et knebent rødt flertal på 13-12 i byrådet, men det konservative kanonvalg var med til at tippe balancen, så det nu er de borgerlige partier, der har et flertal på 13 mandater.

Med valgresultatet blev Det Konservative Folkeparti tungen på vægtskålen, som på valgnatten skiftevis forhandlede med Socialdemokratiet og de andre borgerlige partier om Favrskovs politiske fremtid.

Lars Storgaard endte med at gå med de borgerlige partier, og onsdag sidst på eftermiddagen genoptog parterne nattens forhandlinger og nåede frem til en politisk aftale, der gør ham til borgmester.

Favrskovs nye borgmester er 60 år, bor i Ulstrup og har været i lokalpolitik i 25 år. Han har været politimand i endnu flere år – et job han nu må kvitte for at blive borgmester i Favrskov Kommune.

Læs meget mere om kommunens nye borgmester i portrættet herunder i anledning af hans 60 års fødselsdag i sommer:

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen