Isabel Friis Madsen ny frontfigur efter Nils Borring

Nils Borring træder et par skridt tilbage for at gøre plads til nye og yngre kræfter i Socialdemokratiet.

Artiklens øverste billede
Isabel Friis Madsen er ny gruppeformand for Socialdemokratiet, 2. viceborgmester og formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov Kommune. Pressefoto

Borgmester Nils Borring meddelte hurtigt efter valgnederlaget, at han ikke længere vil stå i spidsen for Socialdemokratiet i Favrskov og ikke er i spil som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2025.

Hans umiddelbare afløser som Socialdemokratiets frontfigur bliver Isabel Friis Madsen fra Hadsten, der har overtaget posten som gruppeformand for byrådsgruppen efter Niels Flade Nielsen, der ikke blev genvalgt.

Isabel Friis Madsen bliver samtidig 2. viceborgmester og formand for Arbejdsmarkedsudvalget og dermed den mest centrale figur i Socialdemokratiets byrådsgruppe, som efter nytår består af ni personer.

»Vi skal have fundet ud af, hvordan vi samarbejder i byrådsgruppen, og det bliver min opgave at synkronisere vores standpunkter i forhold til udvalgsarbejde. Jeg bliver bannerfører, men flankeres af rigtig gode kræfter og skal ikke løfte opgaven alene,« siger Isabel Friis Madsen med tanke på ikke mindst den afgående borgmester Nils Borring, der fortsætter i byrådet, men træder et par skridt tilbage for at give plads til nye og yngre kræfter.

Nils Borring siger til Lokalavisen, at det bliver op til Socialdemokratiets partiforening i Favrskov at udpege, hvem der på sigt skal efterfølge ham som partiets borgmesterkandidat.

Isabel Friis Madsen har været byrådsmedlem i Favrskov i 12 år og er i denne periode medlem af Økonomiudvalget og Børne- og Skoleudvalget. Sidstnævnte udvalg var hun i forrige periode formand for.

Læs også

Del artiklen