Mette Nøhr bragede ind i byrådet med 1.107 personlige stemmer

Tredje gang blev lykkens gang for Mette Nøhr, som blev valgt ind i Favrskov Byråd for Det Konservative Folkeparti.

Artiklens øverste billede
Mette Nøhr strålede om kap med juletræet i InSide i Hammel, hvor politikerne mødtes på valgaftenen. Foto: csj

Mette Nøhr fra Hammel blev valgt ind i byrådet for Det Konservative Folkeparti med 1.117 personlige stemmer. Hun fik klart flest personlige stemmer af alle de 10 nyvalgte byrådsmedlemmer og blev kun overgået af borgmesterkandidaterne fra de tre store partier.

»Det er helt vildt og noget, jeg slet ikke turde drømme om. Sidste gang fik jeg 219 stemmer, så med partiets medvind og en ekstra stor personlig indsats tænkte jeg, at 350 stemmer var realistisk,« siger Mette Nøhr.

Hun begyndte for et år siden at føre en målrettet aktiv valgkamp og har blandt andet lavet et hav af opslag på Facebook og skrevet mange læserbreve.

»Folk har sagt, jeg har været den allermest synlige i valgkampen og gjort en stor indsats, så de kunne mærke, jeg brænder for det. Og jeg har fået at vide, at mine budskaber har været enkle og forståelige – folk har ikke været i tvivl om, hvad jeg mener.«

En gammel drøm

Mette Nøhr begyndte allerede at interessere sig for politik som ung, da hun voksede op i Thorsø og gik på Tungelundskolen. I gymnasietiden gik hun ind i Konservativ Ungdom, og siden 2000 har hun været medlem af Det Konservative Folkeparti og aktiv i Favrskov Vælgerforening blandt andet som næstformand i en årrække.

Hun stillede i 2005 op til det første byrådsvalg i den nye Favrskov Kommune og blev førstesuppleant. Det gentog sig, da hun for anden gang forsøgte sig i 2017 og fik 219 personlige stemmer. Det var blot fire stemmer færre end partikammeraten Charlotte Green, som blev valgt ind.

Tredje gang blev altså lykkens gang for Mette Nøhr, der i dag er 40 år.

»Det er jo fantastisk. Jeg har altid brændt for politik, så det er en gammel drøm, der går i opfyldelse. Jeg glæder mig virkelig meget til at være med til at træffe beslutninger.«

Valgfrihed

Mette Nøhr bliver medlem af Arbejdsmarkedsudvalget og næstformand for Social- og Sundhedsudvalget, som ældreområdet hører under.

Netop ældreområdet kom til at spille en stor rolle i Mette Nøhrs valgkamp, da hun fik sat den kommunale madordning til ældre på den offentlige dagsordenen. Endda i en grad så byrådspolitikerne genoptog sagen og ændrede beslutningen, som Mette Nøhr var gået til angreb på.

»Valgfrihed er det store tema for mig, og det gælder både på ældreområdet og børneområdet, hvor vi skal give mulighed for hjemmepasning og understøtte private børnehaver. Jeg siger ikke, private børnehaver og privatskoler er bedre end de offentlige tilbud, men det frie valg er vigtigt. Vi skal lade familierne selv bestemme.«

Kollektiv trafik

Mette Nøhr bliver desuden medlem af bestyrelsen i Favrskov Forsyning og Thorsø Fjernvarme samt Midttrafiks repræsentantskab, hvor hun får lejlighed til at uddybe sin kritik af den kollektive trafik i Favrskov Kommune, hun har beskrevet som værende ”på vej i grøften.”

»Vi skal have en mere sammenhængende kollektiv trafik, særligt i Thorsø-Sall-Hammel, hvor der ikke går tog og ikke længere er bus til Hinnerup. Jeg ved ikke, hvor meget jeg kan påvirke, men jeg vil bringe det op. Vi kan ikke få pendulfart mellem byerne, men der bør være et passende antal afgange. Det skylder vi borgerne.«

Guld og grønne skove

Mette Nøhr har taget mange emner op i valgkampen, og det har indimellem også givet kritik fra andre politikere. Blandt andre afgående borgmester Nils Borring rettede efter valget en slet skjult kritik af Mette Nøhr for at have lovet guld og grønne skove til vælgerne i valgkampen.

Mette Nøhr afviser kritikken og påpeger, at for eksempel indførelsen af tilskud til hjemmepasning ikke vil koste flere penge, og at den private hjemmepleje ikke må være dyrere end den offentlige.

»Folk spørger, hvor jeg vil finde pengene. Der vil jeg vende den om og skabe vækst i kommunen ved i langt højere grad at støtte erhvervslivet, så vi får flere skattekroner, vi kan bruge til cykelstier, busruter, en grøn bypark i Hammel og et natur og fritidscenter i Thorsø. Det koster penge, men det er vigtigt at have visioner i stedet for at sige, at det går meget godt, som det går nu, og hvile på laurbærrene.«

Talerør for Thorsø

Den nyvalgte konservative byrådspolitiker fik hovedparten af sine mange stemmer i Hammel, hvor hun bor, og Thorsø, hvor hun boede i de første 25 år af sit liv og stadigvæk har en stærk tilknytning til.

Hendes forældre bor stadig i Thorsø, og sammen med sin far varetager hun på halvtid et reservedelslager for Vestas i Ans. Derudover er hun ansat i sin bror Mads Nørhs virksomhed Danstone i Thorsø, hvor hun arbejder med kundeservice.

»Det er lidt trist, at der slet ikke er nogen fra 8881 Thorsø i det nye byråd. Jeg brænder for byen, hvor jeg er født op opvokset, og vil være dens talerør,« siger Mette Nøhr.

Privat danner Mette Nøhr par med Søren Ploug Lilmoes. De blev gift i 2011 og har datteren Ida, der lige er blevet seks år og går på Regnbueskolen i Hammel.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.