Her er de borgerlige partiers nye kurs

De fire borgerlige partier vil arbejde for »en ny retning«,

Artiklens øverste billede
Det nye byråd til konstitueringen 13. december. Foto: Jeppe Rafn

Når Favrskovs nye byråd tiltræder 1. januar, er det med et borgerligt flertal i form af Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. De partier har udarbejdet et fælles værdigrundlag for de kommende fire års byrådsarbejde.

Favrskov Byråd har tradition for brede aftaler og samarbejde, hvilket vil fortsætte, men de fire borgerlige partier vil samtidig arbejde for »en ny retning«, som det hedder i en pressemeddelelse fra den kommende borgmester Lars Storgaard (K).

Blandt andet vil de fire partier »arbejde målrettet for at styrke kommunens økonomi gennem særligt en aktiv erhvervs- og bosætningspolitik.«

Den politiske kurs vil være fokuseret om emnerne frihed, tillid, tryghed, ansvar, bæredygtighed, kvalitet, balance mellem land og by, bosætning og en aktiv og attraktiv erhvervspolitik.

Af helt konkrete politiske tiltag kan blandt andet nævnes en erhvervspraktik i folkeskolens 8. klasse.

»Hvilket kan bidrage til at introducere eleverne tidligere til erhvervslivets mangfoldighed og dermed over tid være med til at afbøde nogle af de store udfordringer med mangel på arbejdskraft,« lyder det i borgmesterens pressemeddelelse.

Desuden kan man forvente, at der bliver indført mulighed for tilskud til pasning af egne børn.

Et nyt Plan- og Landdistriktsudvalg skal desuden sikre ekstra fokus på bosætningen og erhvervsmulighederne i landdistrikterne, »sådan at kommunen med inddragelse af borgerne finder en bedre balance mellem land og by.«

csj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen