Favrskovs yngste byrådskandidat trækker sig

Nicolai Wang træder af og indstiller Lisa Perkins som Liberal Alliances nye spidskandidat i Favrskov.

Artiklens øverste billede
Nicolai Wang stopper som spidskandidat for Liberal Alliance i Favrskov. Privatfoto

Det lykkedes ikke for Liberal Alliance at blive valgt ind i byrådet i Favrskov Kommune ved kommunalvalget i november 2021. Partiet fik med 238 stemmer færrest stemmer af alle 10 opstillede partier og var langt fra at få en af sine to kandidater valgt ind.

18-årige Nicolai Wang fra Hadsten var spidskandidat for partiet og fik 109 personlige stemmer. Det bliver dog ikke ham, som kommer til at stå øverst på partilisten til kommunalvalget om fire år. Han har valgt at træde tilbage som Liberal Alliances spidskandidat, fordi det ikke er sikkert, at han bor i Favrskov Kommune om fire år.

»Jeg er ung og har hele livet foran mig. Nok er jeg enormt glad for Favrskov, men jeg skal ud og snuse til resten af verden,« oplyser Nicolai Wang til Lokalavisen.

Han kom først i spil som Liberal Alliances spidskandidat i Favrskov Kommune et halvt års tid inden kommunalvalget.

»Vi er nødt til at indstille en spidskandidat tidligere, hvis vi skal have en chance for at blive valgt ind,« siger Nicolai Wang, som med sine blot 18 år var den klart yngste af alle byrådskandidater i Favrskov.

Uhyggeligt klog

Han indstiller derfor allerede nu Lisa Perkins som partiets nye spidskandidat i Favrskov Kommune. Lisa Perkins stillede op som nummer to på listen for Liberal Alliance og fik 44 personlige stemmer.

»Lisa er en uhyggeligt klog, drevet og sympatisk kvinde, som jeg er overbevist om vil gøre partiet godt frem mod og til næste kommunalvalg,« siger Nicolai Wang.

Den fratrådte spidskandidat understreger, at han endnu ikke er flyttet og fortsat vil arbejde for, at Liberal Alliance får en større vælgertilslutning til kommunalvalget om fire år.

»Jeg er her jo trods alt endnu og har ikke tænkt mig at læne mig tilbage og kigge på, når det nye byråd træder til.«Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen