»Vildt overvældende«: Nyvalgt byrådsmedlem var egentlig bare listefyld

Anne Sophie Schønning Eriksen havde slet ikke forestillet sig, at hun skulle få en af pladserne i det nye byråd i Favrskov.

Artiklens øverste billede
Anne Sophie Schønning Eriksen modtog blomster fra sin partileder og borgmester Lars Storgaard på det nye byråds konstituerende byrådsmøde. Foto: Jeppe Rafn

Anne Sophie Schønning Eriksen stillede op til kommunalvalget i Favrskov som kandidat for Det Konservative Folkeparti. Ved partiets opstillingsmøde i sommer blev hun valgt ind som nummer seks på den 10 personer store konservative kandidatliste.

»Jeg var oprindeligt opstillet som listefyld og tænkte, det kunne være fint, hvis jeg kunne skaffe nogle stemmer til partiet og bakke op om demokratiet,« fortæller Anne Sophie Schønning Eriksen.

Hun havde med andre ord ikke de store ambitioner om at blive valgt ind i byrådet, men efter at være blevet opstillet, blev Anne Sophie Schønning Eriksen tændt og lagde mange kræfter i at blive valgt.

»På valgaftenen tænkte jeg, det kunne være så fedt, men helt realistisk regnede jeg ikke med det,« fortæller Anne Sophie Schønning Eriksen, som var valgtilforordnet i Høst Hallen i Hadbjerg, hvor hun bor med sin familie.

196 stemmer

Det var først ud på aftenen, da det stod klart, at de konservative havde fået et kanonvalg i Favrskov og var gået frem fra to til seks byrådsmedlemmer, at Anne Sophie Schønning Eriksen tænkte, hun kunne være i spil til en plads i byrådet. Hun tog derefter ind til valgcaféen i InSide i Hammel og ventede spændt på de personlige stemmer, som først kom et par timer efter midnat.

Det var ventetiden værd, for Anne Sophie Schønning Eriksen havde med 196 personlige stemmer fået sjetteflest stemmer blandt de konservative og var dermed valgt ind i byrådet.

»Det var vildt overvældende,« fortæller den nyvalgte konservative, der som en ekstra fjer i hatten bliver en del af borgmesterpartiet, efter flertallet pegede på Lars Storgaard som borgmester.

Motiverende elever

Anne Sophie Schønning Eriksen arbejder som folkeskolelærer og er derfor glad for at have fået plads i Børne- og Skoleudvalget, hvor hun oven i købet er næstformand. Hun underviser i tysk og dansk i udskolingen på Hadsten Skole.

»Jeg talte meget med eleverne om demokrati i valgkampen. Det var meget motiverende, og jeg vil arbejde for at skabe en god skole i Favrskov og gerne også nogle gode fritidsrammer for de unge i weekenden.«

Den nyvalgte konservative byrådspolitiker har desuden fået plads i Plan- og landdistriktsudvalg, hvor hun ser frem til at blive klogere på lokalplaner og udstykninger, som der blandt andet er godt gang i for tiden i Hadbjerg.

»Der rører sig meget herude, og jeg vil være en repræsentant for de folk i Hadbjerg, der har stemt på mig, men også en repræsentant for alle kommunes borgere.«

Anne Sophie Schønning Eriksen er 44 år og har en dreng på 12 og pige på 10 sammen med sin mand Morten, der driver entreprenørvirksomheden Hadbjerg Mur og beton med 20 ansatte.

Hun er oprindeligt uddannet cand.mag i tysk og italiensk, men har i de senere år skiftet spor og arbejdet som folkeskolelærer. Sideløbende er hun ved at færdiggøre sin merituddannelse som lærer, så hun får nok at se til i det nye år.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen