56 nye parcelhusgrunde på tegnebrættet i Lading

Stort nyt boligområde på vej nord for Lading med parcelhusgrunde og muligvis rækkehuse.

Artiklens øverste billede
Nyt boligområde i Lading Nord. Illustration fra Favrskov Kommunes forslag til lokalplan.

Byrådet har sagt god for en lokalplan vedrørende et nyt boligområde i Lading Nord, der nu sendes i høring i otte uger, hvor man kan komme med indsigelser.

Der er tale om et stort boligområde på 11,3 hektar nord for Engbakken, Møllebakken og Nordmarken, der afgrænses af Kirkevejen mod øst. Her vil to private bygherrer samt Favrskov Kommune tilbyde byggegrunde.

Lokalplanen åbner op for, at der enten kan udstykkes 56 parcelhusgrunde eller 37 parcelhusgrunde og 36 rækkehuse med fælles opholdsarealer. Muligheden for at erstatte nogle af parcelhusgrundene med rækkehuse skal gøre lokalplanen robust i forhold til hvilke boligtyper, der efterspørges, når projekterne skal føres ud i livet.

Der bliver adgang til det nye boligområde i forlængelse af Engbakken og Møllebakken samt fra Kirkevejen, og de nye Lading-borgere får mulighed, men ikke pligt til at tilslutte sig til Hammel Fjernvarme, fremgår det af lokalplan-forslaget.

Børnene kan sendes i vuggestue og børnehave på Møllebakken, og når de bliver lidt ældre, kommer de under Søndervangskolen i Hammels skoledistrikt.

Deprimerende soveby

Ved præsentationen af lokalplanen i byrådet gjorde Enhedslistens Thake Fogh Cordt sig bemærket med en kras kritik:

»Enhedslisten ser med stor bekymring på indholdet i forhold til kommende boligområder. Vi kan se, der er et stort ønske om ensrettede boligområder med gråtonede parcelhuse og robotklippede græsplæner. Det er en deprimerende ramme for udvikling, der skubber i retning af en soveby. De såkaldte grønne kiler har ikke så meget med natur at gøre og kunne lige så godt være grønmalede asfaltstriber,« sagde Thake Fogh Cordt til tydelig undren for resten af byrådet.

»Jeg synes ikke, det er så forfærdelig en plan, men en ret spændende plan, der åbner op for vandløb og rekreative stier. Farven på mursten er smag og behag, og det skal vi ikke blande os i, men i stedet glæde os over, at der ikke kun er vækst i vores hovedbyer. Det er et tegn på, at Favrskov er en god kommune at flytte til« sagde Nils Borring, der som formand for Plan- og Landdistrikstudvalget havde præsenteret sagen på byrådsmødet.

»Det er vores detail-regulering af for eksempel hækbeplantning, der er problemet. Det hele bliver meget konformt og ensformigt i stedet for, at vi sætter det fri,« replicerede Enhedslistens byrådsmedlem.

Søren Frandsen fra SF syntes, Thake Fogh Cordts retorik var lige lovlig voldsom. Venstres Thomas Storm beskrev indlægget som en dommedagsprofeti i en uværdig tone.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.