Nu kommer der en cykelsti mellem Hadsten og Hadbjerg

Længe ventet cykelsti etableres langs Bavnehøjvej og ventes klar til brug i august 2023.

Artiklens øverste billede
Cykelstien mellem Hadsten og Hadbjerg kommer til at gå langs den grønstiplede og rød-grønstiplede rute. Illustration: Favrskov Kommune.

Byrådet har endeligt besluttet, at der skal etableres en cykelsti mellem Hadsten og Hadbjerg.

Cykelstien er cirka 1,3 kilometer lang og udspringer fra den eksisterende sti ved Elverhøjen i Hadsten og går langs sydsiden af Bavnehøjvej til Hadbjerg i krydset ved Bavnehøjvej og Elmelundsvej.

Det var oprindelig planen at føre cykelstien syd om Bavnehøjvej og tæt ved Kollerup Bæk på en strækning ved Hadsten-siden, fordi det ville være vanskeligt at få plads til cykelstien langs Bavnehøjvej. Denne placering indebar dog en betydelig risiko for at støde på dårlige jordbundsforhold og deraf følgende væsentlige udgifter til udskiftning af jord. Placeringen syd om vejen ville desuden ifølge forvaltningens vurdering være en dyr løsning i forhold til ekspropriation af jord, så forvaltningen har foreslået en alternativ linjeføring af cykelstien, så den i stedet går langs Bavnehøjvej på hele strækningen.

Det vil kræve en tilpasning og forlægning af Bavnehøjvej på en strækning på cirka 600 meter og medføre mindre indgreb i haver og indkørsler, som vil medføre erstatning til beboerne. Erstatningen vurderes dog at være mindre end ved den oprindelige plan, og samlet set kan den alternative løsning laves for det i forvejen afsatte beløb på 3,6 millioner kroner.

Længe ventet

Når det er mørkt, vurderes det at være mere trygt at cykle langs den alternative rute, og byrådspolitikerne endte da også med at nikke ja til forvaltningens forslag.

»Som lokal borger er jeg nødt til at udtrykke min glæde for cykelstien, for der har længe været stor efterspørgsel efter en sikker cykelvej mellem Hadsten og Hadbjerg,« sagde Rikke Randrup Skåning (S), der bor i Hadbjerg, da byrådet godkendte anlægsbevillingen på 3,6 millioner kroner.

Niels Christian Selchau-Mark (K) replicerede, at han bor i den anden ende af cykelstien og vil se frem til at møde sin byrådskollega på halvvejen af cykelstien, som han kaldte en fremragende løsning.

Projektet skal nu omkring en ekstern rådgiver, og der skal laves forundersøgelser, erhverves areal og detailprojekteres, før det er planen i begyndelsen af 2023 at sende opgaven i licitation, således at selve anlægsarbejdet kan udføres fra marts til august 2023.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.