Billigere toiletter på Hadsten Skole giver råd til nye på Ulstrup Skole

Ny toiletløsning på Hadsten Skole halverer udgift og frigør penge til at forbedre toiletforholdene på Ulstrup Skole.

Artiklens øverste billede
Eleverne på Ulstrup Skole kan glæde sig til, at de fremover slipper for åbne toiletter. Modelfoto: Adobe Stock.

Tre millioner kroner for en ny tilbygning på Hadsten Skole med 10 elevtoiletter plus et handicaptoilet.

Det lød dyrt, syntes byrådet i Favrskov, da der for nylig skulle bevilges penge til renovering og etablering af toiletter på kommunens skoler, der står i kø for at få bedre toiletforhold.

Forslaget blev derfor sendt retur til forvaltningen, der i samarbejde med skolens ledelse er kommet op med et nyt og kun halvt så dyrt forslag. I stedet for at bygge en ny tilbygning indrages en del af fællesarealet ved henholdsvis mediateket og lærerværelserne til otte nye elevtoiletter og et handicaptoilet.

Skolen har udtrykt bekymring for, at placeringen af toiletterne kan give støj og uro i fællesarealerne, men det kan imødegås med nyt inventar og møbler og ny indretning af fællesarealerne, mener forvaltningen.

Råd til Ulstrup

Halveringen af omkostningerne på Hadsten Skole åbner op for at tage fat på andre skoler, og her har Teknik og Miljø forvaltningen peget på Ulstrup Skole, der har et ”væsentligt” behov for bedre toiletforhold.

I 2020 blev fire toiletter på mellemtrinnet totalrenoveret, og nu har man i samarbejde med skolens ledelse foreslået at forbedre forholdene i ind- og udskolingen.

Udskolingens toiletter beskrives som for åbne og meget nedslidte. De bliver nu renoveret, således at de enkelte toiletrum blandt andet ikke længere vil have åbne forbindelser.

I indskolingen etableres to nye toiletter ved at inddrage og ombygge to rengøringsrum, der flyttes til et andet sted på skolen. Derudover er det planen at renovere toiletter ved sundhedscentret.

Prisstigninger

Det er planen at gennemføre toiletprojekterne på de to skoler i år. Prisen er sat til 1,45 millioner kroner i Hadsten og 1,55 millioner kroner i Ulstrup.

I beløbene er der taget højde for prisstigningerne i byggesektoren, men som følge af den nuværende situation med høje elpriser og forsyningsudfordringer på gas tages der forbehold for ekstraordinære prisstigninger på byggematerialer samt leveranceproblemer i byggesektoren. Derfor kan der blive behov for at justere og omprioritere projekterne, skriver forvaltningen i beskrivelsen af sagen, som netop er blevet behandlet i både Børne- og Skoleudvalget samt Teknik- og Miljøudvalget.

Begge udvalg har godkendt forslaget, som derfor efter alt at dømme bliver vedtaget på det kommende byrådsmøde.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.