De gode løsninger i Hinnerup blokeres af politisk stædighed og frygt for at skuffe

Artiklens øverste billede
Thake Fogh Cordt er byrådsmedlem for Enhedslisten i Favrskov. Pressefoto: Favrskov Kommune

Enhedslisten Favrskov søgte på byrådsmødet 26. april opbakning til en langsigtet plan for Hinnerup Midtby. En plan der skulle laves sammen med borgere og erhvervsliv i Hinnerup, og som kunne gennemføres i meningsfulde etaper i takt med, at der bliver råd til opgaverne.

I stedet for en udvikling præget af tilfældighed og mindre heldige ”trafikløsninger” havde Enhedslisten gerne set, at en kvalificeret ekstern rådgiver, ud fra lokale ønsker, skulle tegne udkastet til en langsigtet udviklingsplan. Et udkast der kunne danne grundlag for en videre proces, hvor Hinnerups borgere og erhvervsliv kunne være med til at godkende det endelige resultat.

I en situation som nu, hvor der simpelthen ikke er penge nok til de nødvendige anlægsinvesteringer i skoler, børnehaver og botilbud med videre, er det afgørende lige at trække vejret en ekstra gang, før man opfrisker et parkeringsareal for to millioner kroner.

Enhedslisten havde gerne set, at man sammen med Hinnerup havde lagt en solid plan for, hvordan man kunne støtte endnu bedre op om handelslivet ved at få mere liv på pladserne i midtbyen, en grønnere midtby og samtidig en nemmere og mere sikker færdsel på cykel og i bil.

Men for Enhedslisten mest afgørende: At det er Hinnerups borgere, der sammensætter ønskelisten, og ikke byrådet, der drømmer ”Storegade II” frem.

Det er ikke nemt. Det kræver professionelle udefra og forudsætter, at Hinnerup er med i processen fra start til slut, og man skal acceptere, at løsningen kun kan blive lavet i små etaper. Men at få lavet en langsigtet plan, der kan gennemføres i mindre etaper, er det eneste rigtige. Som det er nu, spilder byrådet anlægskroner og klima ressourcer på lappeløsninger, der skal laves om igen om kort tid.

Hvorfor er det, at byrådet vælger lappeløsninger og udtænker ”Storegade II” projekter?

Nils Borring sagde på byrådsmødet, at det værste man kan gøre er at skuffe en masse mennesker, og det mener Favrskovs store partier, at man automatisk gør med borgerinddragelse, fordi man ikke kan gøre alle glade. Hvis ikke alle kan blive glade, så er det mere sikkert selv at udtænke storslåede borgmesterprojekter.

Suppleret med politisk stædighed afviser byrådsflertallet at genoverveje tidligere beslutninger, hvorved byrådet hurtigt lander i en kedelig kortsigtet spiral. Viljen til at lytte glemmes, og byrådet er tilfreds med selv den mindste forbedring. Det kan næppe blive mere kortsigtet end Kristoffer Merrilds tese, at så længe parkeringspladsen bliver bedre i morgen, så går vi en dejlig fremtid i møde.

Det bliver en lang og dyr periode, Favrskov går i møde, hvis man som politiker ikke vil udfordre sine beslutninger ved at tage de langsigtede briller på og ved at udvikle vores lokalsamfund sammen med borgerne. Enhedslisten ser borgerinddragelse som en forudsætning for at finde den rigtige løsning - også i tider hvor anlægspriserne himmelflugter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.