Forskønnelse af Hinnerup midtby: Enhedslisten i stiv modvind i byrådet

Ændringsforslag fra Enhedslisten blev forkastet med stemmerne 24-1.

Artiklens øverste billede
Parkeringsplads foran tøjbutikken Clauss Hvass i midtbyen i Hinnerup. Arkivfoto: CSJ

Som beskrevet for nylig i denne avis har medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget og efterfølgende Økonomiudvalget enstemmigt sagt ja til et forslag om at bruge to millioner kroner på at forskønne Hinnerup midtby, der skal have ny asfalt, træer og lysmaster. Asfalten er slidt og hullet, og træer og lysmaster bliver jævnligt påkørt.

Forslaget mødte dog modstand fra Enhedslisten, da det skulle endeligt vedtages i byrådet i Favrskov Kommune. Partiet havde fremsendt et ændringsforslag om at droppe den planlagte sanering og i stedet bruge en halv million kroner på at få lavet en mere langsigtet plan for midtbyen, som der er generel enighed om er forsømt og trænger til at blive frisket op.

»De borgere, jeg er løbet ind i, er ikke superbegejstrede for de nuværende forhold og lappeløsningen til to millioner kroner. Det kunne være rigtigt godt at inddrage borgerne og erhvervslivet i Hinnerup,« sagde Enhedslistens byrådsmedlem Thake Fogh Cordt.

Ikke en lappeløsning

Hans kommentarer blev straks mødt af en byge af kommentarer fra de andre partier, der gik i rette med ændringsforslaget. Erling Kvist Andersen (S) og Birgit Liin (V) sagde begge, at de ikke mener, der er tale om en lappeløsning, og at pengene ikke er spildt.

»Det her er ikke en lappeløsning. Det er det første lille skridt til at gøre Hinnerup midtby bedre,« sagde Erling Kvist Andersen, der selv bor i Hinnerup.

Charlotte Green (K) og Thomas Storm (V), der også begge bor i Hinnerup, tog også ordet og påpegede, at langt de fleste borgere i Hinnerup og detailhandelen ser frem til, at der nu endelig bliver gjort noget ved midtbyen.

Det samme gjorde SF’s Søren Frandsen og Kristoffer Merrild (A), der glædede sig over det, der bliver gjort nu, og det der på sigt vil blive gjort for midtbyen.

Ikke med i budget

Isabell Friis Madsen (A) og Birgit Liin (V) hæftede sig ved, at forslaget om at bruge to millioner kroner på at friske Hinnerup op var en del af sidste års budget, som Enhedslisten som det eneste parti ikke var en del af. Når man ikke er med i budgettet, får man ikke indflydelse på sagerne i budgettet, lød den kontante melding fra de to store partiers frontfigurer og viceborgmestre.

Parkeringspladser

Det nyvalgte konservative byrådsmedlem René Schneider var som alle andre på nær Enhedslisten positiv overfor planen bortset fra, at forskønnelsen vurderes at koste to parkeringspladser.

»Jeg ved fra selvsyn, at det er svært at finde en parkeringsplads, og som detailmand ved jeg, at hver parkeringsplads er lig med indtægter,« sagde René Schneider og opfordrede forvaltningen til at finde en løsning, der bevarer alle parkeringspladser.

Erling Kvist Andersen svarede, at man altså ikke behøver bevæge sig langt for at finde ledige pladser, der ikke er langt fra midtbyens butikker.

Enhedslistens ændringsforslag blev sendt til afstemning i byrådet, og som man kunne fornemme på kommentarerne, endte det med et tordnende nej-flertal på 24-1, idet Thake Fogh Cordt som den eneste stemte ja til sit ændringsforslag.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.