»Små tiltag gør en forskel« – 800.000 kroner skal fremme biodiversiteten i Favrskov
800.000 kroner fra Budget 2022 skal være med til at fremme arbejdet med at fremme biodiversiteten i Favrskov. Det blev godkendt på det seneste byrådsmøde.
Græsset skal gro vildt, blomster skal plantes og allerede eksisterende værdifulde steder skal vedligeholdes.
Alt, hvad vi gør, er mere end ikke at gøre noget. Så små tiltag gør en forskel. Bare det at have en blomsterkumme i byerne, der gør at der er korridorer, som insekterne kan flyve imellem, er med til at give biodiversitet. Også i vores byer. Det behøver ikke være sådan noget med, at vi planter over alt.
Biodiversiteten skal fremmes, så planter og dyr får de bedst mulige betingelser at leve under.
Det var der bred enighed om blandt de talende under det seneste byrådsmøde, hvor det i øvrigt blev godkendt, at der fra Budget 2022 skal gives en anlægsbevilling på 800.000 kroner til at fremme biodiversiteten i Favrskov. Desuden blev handleplanen til formålet også godkendt.
Allerede i 2020 blev det besluttet, at Favrskov skal gøre noget for at fremme biodiversiteten - og derfor blev der under et byrådsmøde i juni 2020 vedtaget en biodiversitetsplan kaldet Vild med Favrskov.
»Sagen er en frigivelsessag for en anlægsbevilling vedrørende vores indsats for biodiversiteten, som vi udmønter via handleplaner. Og handleplanen 2022-2023 indeholder blandt andet en inspiration til, hvordan borgere og landmænd kan fremme biodiversiteten,« lød det blandt andet fra Søren Gade (S) under byrådsmødet.
Små indsatser er vigtige
Derfor er der i handleplanen lagt et budget for økonomien i at formidle viden om biodiversitet og informere om nogle af de tiltag, kommunen har.
»Inspiration er nøglen til det, og derfor er formidlingsdelen vigtig. Her taler vi også om at bruge det i undervisningen, lave arrangementer og række ud til landbruget og lave nogle arrangementer der,« sagde Søren Gade (S).
I samme handlingsplan er der lavet prisoverslag for indsatser for at sikre den mest værdifulde del af biodiversiteten samt for indsatser på kommunale grønne områder.
»Det her er i virkeligheden en måde at signalere ret klart, at man prioriterer det her område højt,« lød det fra Niels Christian Selchau-Mark (K) i byrådssalen.
Den Konservative politiker kom også med konkrete forslag til, hvordan små indsatser fra mange kan være med til at gøre en forskel for biodiversiteten.
»Alt, hvad vi gør, er mere end ikke at gøre noget. Så små tiltag gør en forskel. Bare det at have en blomsterkumme i byerne, der gør at der er korridorer, som insekterne kan flyve imellem, er med til at give biodiversitet. Også i vores byer. Det behøver ikke være sådan noget med, at vi planter over alt,« lød det fra byrådspolitikeren Niels Christian Selchau-Mark.
Den tankegang bakker Søren Gade (S) op omkring.
»Biodiversiteten er også rigtig meget på dagsordenen for tiden, og jeg er sikker på, at mange med selv de mindste haver er interesserede i faktisk at gøre en lille smule - og mange bække små,« lød det fra Søren Gade (S).