Bred enighed i byrådet: Favrskov skal kickstarte den grønne omstilling

Der var bred enighed i byrådssalen om, at Favrskov skal være grønnere. Derfor kickstarter kommunen den grønne omstilling.

Artiklens øverste billede
Solceller er et af de grønne tiltag, som kan være med til at gøre Favrskov grønnere. Foto: Adobe Stock

Favrskov skal være en grøn kommune.

Borgerne i Favrskov bekymrer sig meget om klimaet, og den forpligtelse skal vi tage på os. Vi skal lytte til borgerne. Og det her skal gerne være det skridt, som giver en retning på vores kommende klimapolitik.

Søren Gade (S), byrådsmedlem

Det var der bred enighed om blandt partierne ved det seneste byrådsmøde. Socialdemokratiet, SF og De Radikale Venstre havde fremsendt et forslag om at kickstarte den grønne omstilling i Favrskov.

Forslaget går blandt andet på, at der skal tænkes grønt i forhold til blandt andet fjernvarme, vindmøller, solceller, skovrejsning og renseanlæg.

»Borgerne i Favrskov bekymrer sig meget om klimaet, og den forpligtelse skal vi tage på os. Vi skal lytte til borgerne. Og det her skal gerne være det skridt, som giver en retning på vores kommende klimapolitik. Jeg ved godt, at vi ikke kan gøre det selv, og at det kræver borgernes opbakning og derfor er involvering en meget vigtig del af det her forslag. Men jeg tror også på, at vi har opbakning hos borgerne, når vi viser, at vi har tænkt os at leve op til vores løfter,« lød det fra Søren Gade (S).

Bæredygtighedsudvalg

Forslaget fra Socialdemokratiet, SF og De Radikale Venstre blev taget godt imod hos blå blok.

Blandt andre fra Niels Christian Selchau-Mark (K).

»Jeg tror, at man skal være enten viljefuld, naiv eller blind for at synes, vi er nået langt nok på den grønne omstilling,« lød det indledningsvist fra Niels Christian Selchau-Mark.

Byrådspolitikeren fik hurtigt sin snak til at handle om det bæredygtighedsudvalg, der blev besluttet som en del af konstitueringsaftalen ved det seneste kommunalvalg.

»Som måske en kommende formand for et bæredygtighedsudvalg, vil jeg gerne kvittere for de her rigtig gode input. De har alle værdier,« sagde han og mindede om, at bæredygtighedsudvalget ikke skal være et besluttende udvalg - men derimod et udvalg, der vil komme med anbefalinger.

»Der er brug for, at vi kommer ud over de grønne stepper - og det ser jeg rigtig meget frem til,« supplerede han.

Klimaplan 2050

Og det med at komme ud over stepperne er kommunen er allerede på sin vis i forbindelse med den grønne omstilling.

Inden for den nærmeste fremtid kommer en klimaplan 2050. Og den klimaplan skal ifølge et ændringsforslag fra Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og De Borgerlige tænkes med i det forslag, som sendes videre til Teknik og Miljøudvalget. Der skal også tages stilling til økonomien i forhold til klimaplan 2050.

De 24 fremmødte byrådspolitikere stemte for ændringsforslaget fra den blå blok.

Borgmesteren dæmper

Stemningen under punktet på byrådsmødet var god, men det forsøgte borgmester Lars Storgaard med en løftet pegefinger at lægge en dæmper på.

For det er vigtigt at huske den økonomiske del.

»Vi skal ikke have armene for højt oppe, før vi ved, hvor vi er henne økonomisk. Men jeg ser frem til det arbejde, der kommer til pågå i bæredygtighedsudvalget, som bliver nedsat efter sommerferien,« lød det fra borgmesteren.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.