Har fundet besparelser for 13,2 millioner kroner

I byrådspolitikernes Budgetforslag 2023-26 er der fundet besparelser på 21 områder. Omvendt tilføjes der midler seks steder.

Artiklens øverste billede
Alle partier undtagen Enhedslisten er med i budgetforslaget for 2023 til 2026. Foto: CSJ

24 ud af byrådets 25 medlemmer er nået til enighed om Budgetforslag 2023-26. Enhedslistens Thake Fogh Cordt står som den eneste udenfor.

Det glæder borgmester Lars Storgaard (K), at langt de fleste, traditionen tro, står bag forslaget, og ligesom de resterende seks partier kalder han forhandlingerne for gode og konstruktive og ført i en god atmosfære.

I forslaget er der i 2023 fundet besparelser for 13,2 millioner kroner og omkring 16 millioner kroner hvert af de efterfølgende tre år.

Omvendt sker der i 2023 udvidelser for 4,8 millioner kroner og omkring 1,7 millioner kroner hvert af de efterfølgende tre år.

Der er fundet besparelser på 21 områder, og der tilføjes midler seks steder.

Største besparelse findes på ’effektivisering på alle fagområder’, hvor der findes 3,5 millioner kroner i 2023 og 5,5 millioner kroner hvert af de efterfølgende tre år.

I alle årene ligger anlægsbudgettet på omkring 110 millioner kroner.

Favrskov Kommune afdrager desuden cirka 30 millioner kroner på sin gæld i 2023-2025 og cirka 20 millioner kroner i 2026.

Budgetforslaget blev præsenteret i byrådssalen i Hammel. Foto: CSJ

Borgernær velfærd

Budgetforslag 2023-26 blev for første gang præsenteret for pressen i byrådssalen i Hammel, og for første gang var det med Lars Storgaard som ordstyrer.

Han fik ros med på vejen af Venstres Birgit Liin for sin måde at have styret forhandlingerne:

»Der er ikke blevet gået så meget rundt om den varme grød. Vi er gået lige ind til benet med det samme, og det kan jeg godt lide,« sagde hun, da ordet blev givet frit til gruppeformændene.

Nogle af de ting, som gik igen hos gruppeformændene, var fortællingen om, at man er gået ind til forhandlingerne med det mål, at der skulle pilles så lidt som overhovedet muligt ved den borgernære velfærd. Det er alle enige om, er lykkes ganske fint i budgetforslaget.

»Forhåbentlig er besparelserne ikke noget, som gør meget ondt eller er meget mærkbart,« sagde Socialdemokratiets Isabell Friis Madsen blandt andre.

I samme omgang blev udtrykket »at fjerne overflødigt bureaukrati« nævnt af flere.

»Fjerner man unødigt bureaukrati vil det lette arbejdspresset selv med færre midler,« sagde Torben Christensen fra Radikale.

Derudover var det i særdeleshed øget normeringer i dagtilbud, som gruppeformændene fremhævede. 1,25 millioner kroner går til formålet i hvert af de fire budget-år. Det samme beløb er sat af til tiltag, som kan bidrage til at gøre det mere attraktivt at være dagplejer.

Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere til de store velfærdsområder lå også gruppeformændene meget på sinde. Der skal udarbejdes en strategi herfor.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.