Støjberg blandt håndværker-spirer: »Jeg får helt lyst til at blive tømrer«

Håndværkerelever tog kegler hos Inger Støjberg, der gerne vil have flere til at tage en erhvervsuddannelse.

Artiklens øverste billede
Inger Støjberg hyggede sig med elever på Den jyske Håndværkerskole i Hadsten. Foto: jr

Danmarksdemokraternes leder Inger Støjberg stod tidligt op tirsdag i efterårsferien for at snakke med elever på Den jyske Håndværkerskole i Hadsten. Klokken 7 stod Støjberg, der var på krykker, og et par kampagnemedarbejdere samt de lokale partimedlemmer og folketingskandidater Lone Glarbo og Linda Englyst klar i bælgmørke udenfor skolen med en papkasse fyldt med specialdesignede dannebrog-mobilcovers.

Herfra blev DD-delegationen ledt ind i skolens bistro, hvor elever var i gang med at spise morgenmad, og mødt af Simon Mikkelsen, der er 24H-skolechef på DjH.

Støjberg taler med 24h-skolechef Simon Mikkelsen. I baggrunden ses de lokale folketingskandidater for Danmarksdemokraterne, Lone Glarbo og Linda Englyst (i hvid jakke). Foto: jr

»Vi er Danmarks største skolehjem og har plads til at have 6-700 elever boende dagligt. Vi har en høj faglighed og det laveste frafald blandt erhvervsuddannelserne, hvilket helt sikkert skyldes miljøet på skolen. Vi har café, fitnesscenter, gaming-rum og en biograf, og vi prøver i det hele taget at skabe nogle sociale fællesskaber, ligesom gymnasierne gør,« fortalte skolechefen, som har ansvar for alt det, der finder sted på skolen og skolehjemmet efter undervisningen.

Den samme politik

Efter den indledende snak med skolechefen begyndte flere elever at komme hen til Støjberg, der stod med sine krykker ved et bord ved indgangen/udgagen til bistroen.

»Er det stadig den samme politik, du står for?,« spurgte en elev.

»Ja, jeg vil nok sige, at det mere er mit gamle parti (Venstre), der har flyttet sig lidt, blandt andet på udlændingepolitikken,« svarede Støjberg.

Lyst til at blive tømrer

Flere elever kom forbi partiformanden, der spurgte, om de ville have et mobilcover, og hvorfor de havde valgt at tage deres erhvervsuddannelse på håndværkerskolen i Hadsten.

»Jeg er tømrer og føler næsten, jeg lige er startet, selvom der er gået tre et halvt år. Min chef har gået her, og folk sagde, det var bedre end Aarhus Tech,« svarede en tømrerelev.

Foto: jr

Hans kammerat fortalte, at han kender et firma i København, hvor chefen siger, man skal gå på Den jyske Håndværkerskole.

»Her går du i klasse med flere, du bor sammen med. Der er mere fællesskab, og vi kan altid bare gå over i værkstedet. Vi skal derover i aften og bygge noget i forbindelse med vores hovedopgave,« sagde de to tømrerkammerater til Støjberg, der var tydeligt imponeret og begejstret:

»Jeg får næsten helt lyst til at blive tømrer i en sen alder.«

Cover til mor

Den næste elev, der kom hen til Danmarksdemokraterens frontfigur, var lige vand på hendes mølle:

»Jeg glæder mig virkelig til, at du kommer ind i Folketinget, og vi kan slippe for alt det københavneri.«

Derefter kom der en elev, der allerede havde fået et mobilcover til sin telefon, men fik smilet frem, da han spurgte om ét mere:

»Må jeg få et cover til min mor?«

Det måtte den unge mand naturligvis gerne, hvorefter elevrådsformanden satte en lidt mere alvorlig dagsorden og spurgte Støjberg, hvor hun ville finde pengene til de ting, hun gerne vil gøre.

Lone Glarbo tager en selfie for elevrådsformanden sammen med Inger Støjberg. Foto: jr

»Vores økonomiske politik går ud på at lette skatten i bunden , så vi får flere på arbejdsmarkedet og dermed flere skatteindtægter. Derudover vil vi forkæle de små og mellemstore virksomheder, som vi har mange af udenfor de store byer og har stor betydning der. Hvor går du ellers hen, når hallen skal renoveres, eller sportsholdet skal have nye trøjer?«

Flere håndværkere

Klokken nærmede sig 8, og kampagnefolkene begyndte at rykke i Støjberg for at få hende til at afslutte besøget på DjH, som Lone Glarbo havde sat i stand.

Jeg kommer fra Skive og kan huske dig, fra jeg var lille, sagde denne unge mand til Inger Støjberg,

»Vi vil gerne have flere til at tage en erhvervsuddannelse, så vi skal have fokus på håndværksfag og talt dem op. Det er dem, vi skal overleve på udenfor de store byer,« sagde Lone Glarbo, hvis partileder var begejstret for besøget i Hadsten:

»Vi har allerede i dag for få faglærte, og det bliver et kæmpe problem om nogle år. Det her er alle tiders skole med en meget høj faglighed og lavt frafald, så måske skal vi skæve lidt mere til, hvordan man gør her. Det siger også en del, at mange af elevernes mestre har gået har,« sagde Inger Støjberg, inden hun tog fat i sine krykker og begav sig ud fra skolen.

»Jeg faldt og slog mit knæ, da jeg i sidste uge var ude at gå med min hund.«

Inger Støjberg har sin hund Ludvig med på valgturné i hele landet. Foto: jr

Ude i Danmarksdemokraternes store kampagnebus ventede selvsamme hund, som endda er afbilledet på siden af bussen, på sin ejer:

»Han er med mig på hele turen.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.