Thomas Storm valgt som Venstres nye borgmesterkandidat

Et flertal af partiets medlemmer pegede på Thomas Storm som Venstres nye spidskandidat i Favrskov.

Artiklens øverste billede
Thomas Storm (til venstre) vandt kampvalget med Morten Bang. Pressefoto

Det bliver Thomas Storm, der kommer til at stå øverst på stemmesedlen under partiet Venstre til det næste kommunalvalg i Favrskov Kommune.

For nylig trak Birgit Liin sig officielt som partiets spidskandidat og banede vejen for en ny frontfigur, der bliver Venstres bud på den næste borgmester i Favrskov.

Byrådsmedlemmerne Morten Bang og Thomas Storm meldte sig som kandidater og præsenterede sig for partimedlemmerne, der mandag 21. november var mødt frem til opstillingsmøde i Hinnerup, hvor der var kampvalg mellem de to kandidater.

Der var mødt 73 medlemmer op, hvoraf de 44 stemte på Thomas Storm og 29 på Morten Bang. Det oplyser Venstres formand i Favrskov, Ken Richter.

»Vi får en ny leder med stor politisk erfaring og gode visioner for fremtiden. Han har energien og viljen til at stå i spidsen for det hele og bliver en god profil, der forhåbentlig kan skaffe Venstre flere mandater end ved sidste valg. Der ligger et stort arbejde foran, og det er jeg sikker på, han er mand for,« siger Ken Richter og tilføjer:

»Jeg er glad for, der mødte så mange op til kampvalget, så der er god opbakning til ham, der blev valgt. Jeg er sikker på, alle bakker op om Thomas Storm.«

Nyt med kampvalg

Birgit Liin og hendes forgænger Flemming Nørgaard blev begge udpeget som spidskandidat af Venstres bestyrelse, så det var nyt, at spidskandidaten denne gang skulle findes ved kampvalg, som alle kunne stille op til, og hvor medlemmerne skulle møde fysisk op til opstillingsmødet for at stemme.

»Det er kæmpe stort for mig at blive valgt i et kampvalg, som vi ikke har for vane i Venstre, og jeg er glad for den brede opbakning, jeg fik,« fortæller Thomas Storm.

Thomas Storm afløser Birgit Liin som Venstres politiske frontfigur. Pressefoto

På opstillingsmødet fik de to kandidater hver et kvarter til at præsentere deres kandidatur overfor de fremmødte Venstre-folk.

Thomas Storm fortæller, at han præsenterede sig som en meget dialogsøgende person og politiker, og han fortalte også om sin familiemæssige og erhvervsmæssige baggrund.

Han blev i 1990 uddannet i butik og aftjente derefter sin værnepligt som garder i livgarden, hvorefter han har haft en lang række jobs indenfor salg og ledelse. Han har blandt andet haft et Kohberg brøddepot og tre Shell tankstationer i Randers med en del ansatte og er nu i rengøringsbranchen som skandinavisk salgschef i et dansk firma.

»Jeg har mange års ledelseserfaring fra virksomheder i flere brancher og er vant til at have med mange mennesker at gøre og arbejde med strategi, forhandling og være dialogsøgende. Den diversitet tager jeg med ind i politik,« siger Venstres nye politiske leder.

Han vil vente lidt med at præsentere sine politiske visioner, og betoner samarbejdet med partiets organisation, som han vil have fokus.

»Vi har ikke det samme medlemstal som for 10 år siden. Det skal vi have bygget op igen.«

13 år i byrådet

Thomas Storm har siddet i byrådet for Venstre siden 2010 og er dermed i gang med sin fjerde valgperiode. I den seneste valgperiode var han gruppeformand for de daværende ni medlemmer af byrådet for Venstre, der ved valget for et år siden blev reduceret til fem, og han er i gang med sin anden periode som medlem af Økonomiudvalget. Han er også med i Plan- og Landdistriktsudvalget, hvor han er næstformand. I perioden fra 2014 til 2017 sad han to et halvt år i Børne- og Skoleudvalget og efter en intern Venstre-rokering halvandet år i Arbejdsmarkedsudvalget.

I sine første otte år i byrådet var Thomas Storm medlem af Kultur- og Fritidsudvalget og var af byrådet udpeget til at sidde i Folkeoplysningsudvalget, ligesom han i otte år har siddet i bestyrelserne i Favskov Forsyning, Favrskov Affald og Favrskov Spildevand. I denne periode er han udpeget som byrådets repræsentant i Gudenådalens Energiselskab.

Privat bor Thomas Storm i Søften med sin hustru Ditte og deres to drenge, Noah på 13 og Emil på 14. Han har desuden to voksne børn fra tidligere ægteskab, Emma på 24 og Jacob på 21, der begge bor i Aarhus.

Valget af Thomas Storm som ny spidskandidat ændrer ikke på organiseringen af Venstres byrådsgruppe. Birgit Liin, der også er viceborgmester, fortsætter som Venstres gruppeformand og politisk frontfigur.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.