Trækker sig som udvalgsformand af hensyn til helbredet

Søren Gade trækker sig midlertidigt som formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklens øverste billede
Søren Gade trækker sig som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune. Foto: Favrskov Kommune

Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune skal have ny formand. Den nuværende formand, Søren Gade fra Socialdemokratiet, trækker sig midlertidigt fra formandsposten. Det sker af helbredsmæssige årsager og på grund af arbejdspres, forklarer Søren Gade.

»Det er pludselig opstået og sker på anbefaling fra lægen. Jeg har brug for at slappe lidt af og i en periode overdrage ansvaret til andre. Der er meget arbejde i at være formand, og jeg har fuldtidsarbejde ved siden af.«

Efter kommunalvalget i november 2021 fik han posten som formand for Teknik- og Miljøudvalget gældende fra begyndelsen af 2022.

»Som formand har du mere end dobbelt så mange møder end menige udvalgsmedlemmer, og der er mange henvendelser fra borgere og pressen, som man skal svare på. Du er involveret i mange ting som formand.«

Som formand for Teknik- og Miljøudvalget har Søren Gade været medlem af flere udvalg og grupper, som han udtræder af. Det drejer sig om:

  • Byggeprogramudvalget vedrørende opførelsen af nyt plejecenter i Hadsten
  • Byggeprogramudvalget vedrørende opførelse af integreret daginstitution ved Ginneruplund i Hadsten
  • Følgegruppen for det nye idrætsanlæg i Søften
  • Den politiske følgegruppe for supercykelstisamarbejdet

Søren Gade ønsker desuden indtil videre at udtræde af Gudenåkomitéen og § 17, stk. 4-udvalget om bæredygtighed, hvilket formelt skal godkendes og behandles af byrådet på byrådsmødet 31. januar.

Intern rokade

Formandsskiftet i Teknik- og Miljøudvalget er et internt anliggende i udvalget, som bliver klaret med en intern partirokade i udvalget. Socialdemokratiet har indstillet, at Erling Kvist Andersen overtager formandsposten og de andre poster, Søren Gade ønsker at blive fritaget for. Den nye formand er i forvejen medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

Erling Kvist Andersen tager over som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune. Foto: Favrskov Kommune

»Erling Kvist Andersen er dybt inde i udvalgets arbejde og har siddet i byrådet i en menneskealder. Hvis nogen kan tage over med relativ kort varsel, er det ham. Det er jeg meget tryg ved,« siger Søren Gade, der ikke ved, hvor længe han får brug for at være fritaget for hvervet som formand.

Ikke planen

Erling Kvist Andersen var i den seneste byrådsperiode fra 2018 - 2021 formand for Planudvalget i Favrskov Kommune, men ønskede ikke at fortsætte som udvalgsformand efter kommunalvalget.

»Det var ikke min plan at være formand igen, men det er en opgave, jeg gerne tager på mig. Jeg sidder jo i udvalget, fordi det interesserer mig, og der er mange spændende ting at arbejde med,« siger Erling Kvist Andersen, der som tidligere udvalgsformand er klar over, hvad han går ind til.

»Der er megen stor forskel på at være menigt medlem og formand, som er i mere kontakt med presse og borgere og i betydelig mere løbende kontakt med forvaltningen. Det kræver en del ekstra arbejde i det daglige.«

Erling Kvist Andersen er pensioneret, men har en del frivilligt arbejde ved siden af byrådsarbejdet.

Formandsskiftet sker i forbindelse med Teknik- og Miljøudvalgets møde 11. januar.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.