Nu kommer der ekstra fodgængerfelt og stiforbindelse ved folkeskole

Trafiksikkerhedsprojekter skal gøre det mere trygt for cyklister og fodgængere at færdes ved Østervangskolen i Hadsten.

Artiklens øverste billede
Nyt fodgængerfelt ved Østervangskolen i Hadsten skal gøre det mere trygt at krydse vejen i myldretiden. Illustration: Favrskov Kommune

Ved Østervangskolen i Hadsten bliver der efter skolens ønske og borgerhenvendelse etableret et ekstra fodgængerfelt, fordi det kan være svært og utrygt at krydse vejen i myldretidsperioderne. 

Fodgængerfeltet bliver placeret ved den eksisterende krydsningshelle ved Smedegyden, som ombygges i forbindelse med projektet 

Det nye fodgængerfelt skal medvirke til, at det bliver lettere og mere trygt at krydse Hammelvej, når man kommer fra Neder Hadstenvej og Smedegyden, fremfor at køre mod færdselsretningen hen til det eksisterende fodgængerfelt ud for Østervangskolen

Samlet løsning

Derudover har kommunen vurderet, at der skal laves en sammenhængende trafikløsning ved skolen i området ved Over Hadstenvej, Overgårdsvej og Toftevænget.

Løsningen omfatter tiltag ved Toftevænget, så cyklister ikke bliver tvunget uden for cykelbanen langs Over Hadstenvej. Samtidig skal der på Over Hadstenvej sikres et område, hvor skolepatruljen og krydsende fodgængere kan stå i sikkerhed. I dag står skolepatruljen i cykelbanen.

Kommunen har konstateret, at fortovet mellem fodgængerfeltet og Overgårdsvej anvendes af både fodgængere og cyklister. I dag slutter fortovet i en trappe ved Overgårdsvej. Trappen bliver fjernet, og der bliver i stedet etableret en sti, som alle kan bruge. Stien bliver afsluttet med stibomme, så cyklister orienterer sig ved krydsning af både Over Hadstenvej og Overgårdsvej. Løsningen indebærer, at fortovet i den nordlige side af Overgårdsvej fjernes.

Fortovet (markeret med stiplet rød) langs Overgårdsvej bliver fjernet, og der kommer en ny sti mellem Overgårdsvej og Over Hadstenvej (markeret med rød). Illustration: Favrskov Kommune

835.000 kroner

Fodgængerfeltet er budgetteret til at koste 410.000 kroner at etablere, og der er afsat 425.000 kroner til den såkaldte sammenhængende trafikløsning. Pengene kommer fra en pulje på to millioner kroner til trafiksikkerhedsprojekter i Favrskov Kommune, som har været på dagsordenen på det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Her blev det vedtaget at gennemføre syv trafiksikkerhedsprojekter ud fra prioriteringskataloget, der rummer i alt 170 projekter. De mange projekter er fremkommet på baggrund af politiske ønsker, politiets registrerede færdselsuheld, borgerhenvendelser og forvaltningens egne undersøgelser.

Projekterne prioriteres ud fra følgende fem parametre: Trafiksikkerhed, fremkommelighed, skolevejsforhold, forhold for cyklister og fodgængere, Miljø og sundhed.

De syv trafiksikkerhedsprojekter bliver udført løbende fra 3. kvartal 2023 til og 3. kvartal 2024.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.