Byrådsmedlem i Favrskov Kommune Anders G. Christensen (th) er en ivrig motionscyklist og har tidligere deltaget i cykeltur til Paris. Men denne gang bliver det med lokale kræfter fra Rotary.

Byrådsmedlem i Favrskov Kommune Anders G. Christensen (th) er en ivrig motionscyklist og har tidligere deltaget i cykeltur til Paris. Men denne gang bliver det med lokale kræfter fra Rotary.

Champs-Elysées er målet for motionister

Team Rotary Favrskov vil indsamle en halv million kroner til blandt andet Neurocenter Hammel

"Jeg har hørt, at næstsidste etape er slem. Der skal vi hen over den lille bjergkæde Ardennerne," siger Kim Vestergaard, der er sekretær i Rotary Hinnerup.
Han og 39 andre motionscyklister fra Favrskov Kommune har besluttet at pumpe cyklen, justere gear og bremser, og så ellers få nogle kilometer i benene inden det går løs til sommer, hvor destinationen  er Paris og den berømte avenue Champs-Elysées.
Her regner deltagerne med at være 22. juli, dagen inden det rigtige Tour de France-felt gør sin entre. De 1.200 km til den franske hovedstad skal forberedes i god tid. Og der skal trænes:
"Vi skal cykle 2.000 kilometer inden starten fra Hinnerup 15. juli, og vejret har ikke været med os denne vinter. Så vi regner med udendørsstart 1. marts," fortæller Kim Vestergaard.

Godgørende formål

Rotaryklubberne i Hadsten, Hammel og Hinnerup har besluttet at indsamle 500.000 kr. i 2011 til bekæmpelse af polio og til støtte af arbejdet på Neurocenter Hammel.
Flere lokale sponsorer i og omkring Hadsten, Hammel og Hinnerup har indtil nu givet tilsagn om at støtte indsamlingen med mere end halvdelen af det samlede budget. Næste etape i planlægningen bliver at finde yderligere sponsorer og 40 cykelryttere.
Interesserede sponsorere og cykelryttere inviteres til opstarts ryttermøde tirsdag 8. februar kl. 18.00 i Hinnerup Rotary Clubs lokaler på Skovvej 3 i Hinnerup.
Rotaryklubberne i Hadsten, Hammel og Hinnerup har til sammen ca. 140 medlemmer. De tre selvstændige klubber har tidligere arbejdet sammen på mindre indsamlinger, men Team Rotary Favrskov er klubbernes første store fælles indsamling.

Publiceret 26 January 2011 14:00