Betina Birkelund og Hans Espersen fredag morgen udenfor Paris, klar til den sidste lille 78 km etape. Privatfoto

Betina Birkelund og Hans Espersen fredag morgen udenfor Paris, klar til den sidste lille 78 km etape. Privatfoto

TRF:

En bakke mere - så' det Paris

En meget hård næstsidste etape afløses af små 78 kilometers triumftur fredag

SIDSTE NYT fredag kl 17.15: Team Rotary Favrskov trillede fredag eftermiddag klokken 14.20 ind på Place de la Concorde i Paris, helt efter planen.
Det fortæller holdkaptajn Anders G. Christensen, mens han sidder foran sit hotel nær sportscentret Bercy i den sydøstlige del af den franske hovedstad.
Han kan samtidig konstatere, at vejret på dette års tur har været det bedste i flere år:
"Vi har haft tørt og varmt vejr med med- eller sidevind. Det har været helt perfekt. Sidst jeg oplevede det, var med Rynkeby i 2010," siger Anders G. Christensen.
---------------
Fredag kl 08.00: En flok godt brugte motionister fra Team Rotary Favrskov kunne torsdag aften parkere cyklerne ved hotellet på avenue Franklin Roosevelt i den franske by La Ferté-sous-Jouarre øst for Paris.
Debutanterne Betina Birkelund og Hans Espersen, som vi har fulgt i ugens løb her i avisen, er fortsat med i fin stil og kunne på hotellet, der ligger ved floden Marne, kigge tilbage på den næstsidste etape.
“Det har været en rigtig hård dag med en voldsom varme. Når vi kørte gennem byerne, hang der digitale termometre som viste 38,5 grader,” fortæller Betina Birkelund.
Hun og holdkammeraterne sled sig torsdag gennem 190 kilometer som startede med en heftig Ardenner-bakke.
“Jeg brugte min vilje til at komme gennem dagen. For fredag skal jeg køre ind i Paris, det holdt mig i gang,” fortæller hun.
 

Sidste strækning ind mod Paris, som TRF-holdet når fredag formiddag. Kort: Team Rotary Favrskovs hjemmeside

Sidste strækning ind mod Paris, som TRF-holdet når fredag formiddag. Kort: Team Rotary Favrskovs hjemmeside

Mange tanker til Allan

Holdet blev onsdag reduceret med en rytter, da Allan Sørensen styrtede og måtte udgå.
 Læs også: TRF-rytter sendt hjem med fly 
“Det styrt har også fyldt meget. Og vi sender alle Allan rigtig mange tanker,” siger Betina Birkelund, der har oplevet en helt speciel holdånd i den forløbne uge.
“Vi har et fantastisk sammenhold.”

Kun tænke på at cykle

Det sammenhold giver Hans Espersen hende ret i. 
“Det her set up, som Team Rotary Favrskov udgør, er så professionelt. Du skal kun tænke på at cykle. Holder vi pause, kommer der straks en fra serviceholdet og spørger om man kunne tænke sig noget at drikke,” siger han.
I dag - fredag - triller Hans Espersen og TRF-holdet så de sidste 78 kilometer ind mod Paris.
“Du kan faktisk ikke forestille dig, hvad det vil sige at cykle hele vejen herned fra Danmark. Oplevelsen overstiger alt, hvad du kan tænke dig,” siger Hans Espersen.
Han har udover det hårde program også sin kroniske leukæmi at tage hensyn til.
“Jeg synes da, at det er en stor bedrift af mig, men også en kæmpebedrift af hele holdet, som du i den grad bliver en del af,” siger den 61-årige supermotionist fra Søften.

30 grader venter i Paris

Inden Hans, Betina og holdkammeraterne kan rulle deres triumftur ind gennem de parisiske forstæder, skal de lige op over endnu en bakke på 170 meters højde.
Herefter flader det ud, når TRF kører syd om den verdensberømte by Meaux - kendt for sine vellagrede brie-oste - inden holdet rammer Paris‘ ringvej og kører ind i selve byen ved Parc de la Villette.
Og så kan de 1354 kilometers cykeltur fejres i hjertet af Paris, som også holder en ok temperatur denne fredag: 30 grader i skyggen.

Formålet

Cykelturen til Paris er skabt af Rotaryklubberne i Hadsten, Hammel og Hinnerup som et velgørenhedsprojekt. I 2013 gælder det støtte til lokale forenings- og græsrodsprojekter indenfor sundhed, sport og kultur lokalt i Favrskov . Rotarys verdensomspændende humanitære projekter er også med: End polio Now, Rent vand i Afrika og Bekæmpelse af analfabetisme. Allerede nu er der aktiviteter i gang. Lokalt har skolebørn i Hammel, Hadsten og Hinnerup solgt lodsedler til fordel for velgørenhedsprojektet.

Publiceret 19 July 2013 08:00