Kristian Skaarup Sørensen mangler at få logo på bilen, men værktøjet er i orden

Kristian Skaarup Sørensen mangler at få logo på bilen, men værktøjet er i orden

Start:

En havelåge kan være en god indgang

21-årig har startet eget firma, og ambitionerne er på plads til noget større med tiden

Af
Erling Baastrup

At starte et nyt firma kan være et sejt træk. Det ved Kristian Skaarup Sørensen i Hadsten.
I december startede han op med Skaarup Tømrerfirma. Og navnet mere end antyder, hvad det handler om. Nu er han i gang med at skaffe sig kunder på et barsk marked. Men han er ved godt mod, for han kender godt opskriften.

”Det handler om at sige ja også til små opgaver, så kunden ser, at man er dygtig, så der kommer flere ordrer senere samme sted fra. Jeg har da prøvet at starte med at lave en havelåge og senere fået flere opgaver hos kunden. Det handler om at få en god indgang,” siger Kristian, der ikke er bleg for at køre langt efter jobbene.

Kundernes tillid

Han ved også, at kunderne sætter pris på, at man er klar til at tage dialogen, før arbejdet går i gang, så forventningerne bliver afstemt. ”Jeg skal få kundens tillid. Fortælle, hvordan jeg vil udføre opgaven. Og så er jeg ham, der ringer, hvis der sker forsinkelser,” siger Kristian.

Uddannelsen foregik hos John Kibæk, og de to har i øjeblikket fælles adresse på Ved Højskolegården 10 i Hadsten. De to tømrere er da også klar til at supplere hinanden. Og for Kristian er det godt at arbejde sammen med en, der i forvejen har mange kunder og kontakter.

Kristian har gode idéer til at gøre opmærksom på sit firma. Han har eksempelvis uddelt flyers og overvejer måske at lave noget spot-deal for at få mere at lave.

Være selvstændig

”Jeg har, fra jeg var 11-12 år, været klar over, at jeg vil være selvstændig. Have mit eget firma, som gerne skulle blive stort. Drømmene er det i hvert fald,” konstaterer Kristian, der i øvrigt er noget af en maskin-nørd. ”Værktøjet skal være af den effektive slags.”

En tømrer er nu om dage en håndværker, der kan lidt af hvert. ”Det går fra renovering af et helt hus til at spartle og male mindre emner.”

Publiceret 16 March 2016 11:00